Και άλλες χώρες της ευρωζώνης ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους - Το τέλος της ΕΕ και του ευρώ πλησιάζουν

Παρά τα λόγια τους πως μετά το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας (δηλαδή η αναδιάρθρωση του χρέους μας), όλα θα ήτανε καλύτερα καθώς "...

Παρά τα λόγια τους πως μετά το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας (δηλαδή η αναδιάρθρωση του χρέους μας), όλα θα ήτανε καλύτερα καθώς "έφευγε" από την πλάτη μας χρέος της τάξης των 100 δισ. ευρώ περίπου και πως μετά της Ελλάδα καμία άλλη χώρα δεν θα προχωρούσε σε αναδιάρθρωση, έρχεται τώρα ο πρόεδρος της Bondholder Communications Group, Robert Apfel (αυτή είναι η εταιρεία που "βοήθησε" την Ελλάδα να δημιουργήσει την πλατφόρμα συζήτησης για το PSI) και μας λέει πως βρίσκονται σε συζητήσεις με ορισμένες χώρες της ευρωζώνης για την πιθανότητα "κουρέματος" και σε άλλα χρέη...

Για ακόμη μια φορά λοιπόν τα παλάτια που μας είχαν τάξει οι "άρχοντες του τόπου μας" αποδεικνύονται κάστρα στην άμμο!
Θα έχει βέβαια τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πια θα είναι η επόμενη χώρα της ευρωζώνης που θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της (αν και μπορούμε να φανταστούμε πως θα είναι κάποια εκ των Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία ή το χειρότερο σενάριο η Ιταλία).
Το ενδιαφέρον είναι γιατί μόλις ακόμη μία χώρα μετά την Ελλάδα προχωρήσει σε κούρεμα του χρέους της, τότε άμεσα θα φανεί πως η κρίση δεν ήταν μόνο στην Ελλάδα (πράγμα το οποίο γνωρίζουν όλοι αλλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν), αλλά έχει "μολύνει" όλη την Ευρωζώνη!

Και το τελευταίο στάδιο ξέρετε ποιο είναι έτσι;;;
Πείτε αντίο στην ενωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση και στο "πανίσχυρο" νόμισμα το ευρώ...

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Dow Jones Newswires, ο πρόεδρος της Bondholder Communications Group, Robert Apfel, σημείωσε πως και άλλες χώρες της Ευρωζώνης ενδέχεται να θελήσουν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των χρεών τους μετά την κίνηση της Ελλάδας.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με μερικές χώρες της Ευρωζώνης σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας της υποδομής επικοινωνίες με τους επενδυτές ομολόγων σε περίπτωση που προκύψει η ανάγκη,» δήλωσε ο Apfel.

Σημειώνεται πως η Bondholder Communications Group δημιούργησε, σε συνεργασία με την ΕΧΑΕ, την πλατφόρμα επικοινωνίας με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε το PSI.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item