Να δούμε τι θα γίνει με αυτήν την ρημάδα την Παιδεία και τα τζιμάνια υπουργούς που αναλαμβάνουν!

Ένα χάος είναι το σύστημα που θα ακολουθηθεί (εάν γίνει τελικά) σε σχέση με τις αλλαγές στο λύκειο αλλά και στο σύστημα των εισαγωγικών ...

Ένα χάος είναι το σύστημα που θα ακολουθηθεί (εάν γίνει τελικά) σε σχέση με τις αλλαγές στο λύκειο αλλά και στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια!

Είχαμε τόσο καιρό την Διαμαντοπούλου, που δεν ήξερε που τις πήγαιναν τα τέσσερα, με τις περίφημες αλλαγές της σχετικά με το "νέο Λύκειο" και "τέλος οι πανελλήνιες" κτλ κτλ...
Όσο είδατε τις αλλαγές εσείς, άλλο τόσο τις είδαμε και εμείς και κατ' επέκταση και τα παιδιά του λυκείου που είναι αυτά τα οποία θα επηρεαστούν από τις οποιεσδήποτε αλλαγές!

Τώρα λοιπόν με την "υπουργάρα" τον κ. Μπαμπινιώτη, όλες αυτές οι αλλαγές και οι τάχα δεσμεύσεις της προηγούμενης υπουργού "παγώνουν" και μπαίνουν στο συρτάρι για ακόμη μια φορά!

Το αποτέλεσμα;;; Κανείς και ειδικά τα καημένα τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα τις μαλακίες τους (συγχωρήστε μου την έκφραση) να μην ξέρουν σε 2 μήνες από τώρα αν θα δώσουν με το σύστημα των Πανελληνίων για να προσπαθήσουν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ!

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, υπό την Άννα Διαμαντοπούλου, είχε εντρυφήσει δια μακρόν στο ζήτημα και είχε οδηγηθεί σε συγκεκριμένες αλλαγές. Τονίστηκε τότε ότι δεν θα υπήρχε αιφνιδιασμός και ότι το νέο εξεταστικό θα ίσχυε για τα παιδιά, που φοιτούν σήμερα στην α΄λυκείου, τα οποία είχαν και «γεύση» των αλλαγών στα λύκεια.
Ήδη, στα σχολεία από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, έχει αρχίσει το νέο μάθημα της ερευνητικής εργασίας (project). Παρά τα προβλήματα, που παρατηρήθηκαν σε πολλά από αυτά, είναι νέο μέτρο, που θεωρείται ότι προάγει την κριτική ικανότητα των μαθητών.

Έτσι ξαφνικά λοιπόν (που λέει και το άσμα) το υπουργείο Παιδείας, μέσω συνεργατών του Μπαμπινιώτη, διεμήνυε ότι το νομοσχέδιο «παγώνει» και μετατίθεται η υλοποίησή του στην επόμενη κυβέρνηση.

Τρέχα γύρευε δηλαδή. Να φύγει από τους ώμους μας αυτό το βάρος και να το επωμιστούν καλύτερα κάποιοι άλλοι, σκέφτηκε μάλλον ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαμπινιώτης!

Έτσι, γι άλλη μία φορά, χιλιάδες παιδιά της α΄λυκείου αλλά και της γ΄γυμνασίου βρίσκονται στον αέρα, καθώς δεν γνωρίζουν αν θα ισχύσουν οι ήδη γνωστές αλλαγές τον ερχόμενο χρόνο, που θα φοιτούν στη β΄τάξη του λυκείου ή στην α΄τάξη αντίστοιχα. Αν δηλαδή, η νέα κυβέρνηση θα υιοθετήσει τα σχέδια, που εκπονήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, ή θα αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς καμία αλλαγή.

Ωστόσο, δεν είναι τα μόνα προβλήματα, που προκαλούν πονοκεφάλους στο υπουργείο Παιδείας. Ήδη, παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην εκτύπωση των τετραδίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που αρχίζουν στις 21 Μαΐου.

Ένα έχουμε να πούμε...Ελλάς το μεγαλείο σου!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item