Η Εκκλησία ζητά πίσω τα ακίνητά της από το κράτος

Αλήθεια τι φοβούνται;;; Μήπως για να μην προλάβει να τα ξεπουλήσει και αυτά το "αγαπημένο" μας κράτος;;; Επίσημα αναφέρ...

Αλήθεια τι φοβούνται;;; Μήπως για να μην προλάβει να τα ξεπουλήσει και αυτά το "αγαπημένο" μας κράτος;;;

Επίσημα αναφέρει ότι τα θέλει για να τα χρησιμοποιήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Δεν αμφισβητούμε το γεγονός πως βοηθάει και συνεισφέρει για φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά γιατί λοιπόν δεν δίνει λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της για να διαγραφεί ένα μέρος του χρέους;;;

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που συνεδρίασε για δεύτερη ημέρα σήμερα, «κανένας οργανισμός και καμία άλλη οργάνωση δεν επιτελεί τέτοιο και τόσο μεγάλο έργο, όπως η Εκκλησία, που θα ήταν μεγαλύτερο, αν δεν είχε ήδη προσφέρει το σύνολο σχεδόν της περιουσίας της στο κράτος και αν μπορούσε να αξιοποιήσει τα δεσμευμένα απ΄ αυτό ακίνητά της».

Στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος επαναλαμβάνει ότι καταβάλλει τις υποχρεώσεις και τις οφειλές της κανονικά και επισημαίνει ότι «μόνο για το 2011 οι Ιερές Μητροπόλεις, οι Ιεροί Ναοί, οι Ιερές Μονές και τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κατέβαλαν όλες τις νόμιμες φορολογικές εισφορές, που ανέρχονται στο ποσόν των 12.584.139,92 ευρώ, γεγονός το οποίο ενίοτε αποσιωπάται».

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item