Βρήκαν πάλι τρόπο να παρακάμψουν την απόφαση του ΣτΕ για την διακοπή του ρεύματος!

Δεν άργησε η κυβέρνηση να βρει έναν τρόπο να παρακάμψει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία η διακοπή του ...

Δεν άργησε η κυβέρνηση να βρει έναν τρόπο να παρακάμψει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία η διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική. 


Βράδυ Παρασκευής έστειλε το υπουργείο Οικονομικών σε όλες τις εφορίες την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού, Παντελή Οικονόμου με την οποία αποσυνδέεται η πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ από το ειδικό τέλος ακινήτων, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Mega. Και αυτό ισχύ μόνο για τις περιπτώσεις που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δε μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι. 


Πλέον, το μαχαίρι και το... καρπούζι, θα το έχει ο έφορος! Όσοι λοιπόν δε μπορούν να πληρώσουν, θα πρέπει να απευθύνονται στη ΔΟΥ τους. Και θα είναι ο έφορος εκείνος που θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι να αυξηθούν οι δόσεις ή να μειωθεί το τέλος ακινήτων για τους φορολογούμενους που εμφανίζουν οικονομική αδυναμία καταβολής του τέλους. 


Στην εγκύκλιο τονίζεται χαρακτηριστικά ότι εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος «ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, μπορεί να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».


Για να φτάσει έως τον έφορο η υπόθεση, θα πρέπει να έχουν περάσει 120 μέρες από τη λήξη του λογαριασμού. Σημειώνεται επίσης ότι οι πολίτες δε μπορούν να πληρώνουν πια μόνο τον λογαριασμό του ρεύματος ή μόνο το χαράτσι. Δε γίνεται διαχωρισμός αυτών των δυο, δε δίνεται ούτε διακανονισμός στη ΔΕΗ. 


Γι’ αυτό και στέλνουν τους πολίτες στους εφόρους. Εκείνοι θα αποφασίσουν αν και ποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, εκείνοι θα μπορούν να κάνουν διακανονισμούς ή και να μειώσουν το φόρο. Αρκεί οι φορολογούμενοι να αποδείξουν ότι δε μπορούν να πληρώσουν. 


Και όλα αυτά μόλις μερικά 24ωρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία η διακοπή του ρεύματος σε όσα νοικοκυριά δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι είναι αντισυνταγματική!


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item