Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες από τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και τη Γαλλία υπέβαλαν αιτήσεις για να ψάξουν για πετρέλαιο

Στις τρεις σήμερα το μεσημέρι εκπνέει επισήμως η προθεσμία που έχει τεθεί από το υπουργείο Ενέργειας για τις εταιρείες που ενδιαφέρονται...

Στις τρεις σήμερα το μεσημέρι εκπνέει επισήμως η προθεσμία που έχει τεθεί από το υπουργείο Ενέργειας για τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να καταθέσεις αιτήσεις προκειμένου να λάβουν άδεια από το ελληνικό δημόσιο για τη διεξαγωγή πετρελαϊκών ερευνών στο Ιόνιο και ανοικτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες, εξειδικευμένες στον τομέα των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), από τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και τη Γαλλία υπέβαλαν αιτήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την πραγματοποίηση ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις εταιρείες που έχουν ήδη καταθέσει φακέλους περιλαμβάνονται οι ION, TGS-NOPEC, CGG Veritas και Dolphin Geophysical, ενώ ενδιαφέρον για τη διαδικασία είχε επιδείξει στο παρελθόν και η Νορβηγική PGS, στελέχη της οποίας έχουν επισκεφθεί το ΥΠΕΚΑ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 3 σήμερα το μεσημέρι, οπότε δεν αποκλείεται στη λίστα των ενδιαφερομένων να προστεθούν και άλλες εταιρίες.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item