"Δίκτυα" για να βοηθήσουν τους νέους Έλληνες μετανάστες δημιουργούν Έλληνες!

Για χιλιάδες Έλληνες η μετανάστευση αποτελεί πλέον τη μοναδική επιλογή. Περίπου 8.900 Έλληνες - σχεδόν διπλάσιος αριθμός από ότι πριν απ...

Για χιλιάδες Έλληνες η μετανάστευση αποτελεί πλέον τη μοναδική επιλογή. Περίπου 8.900 Έλληνες - σχεδόν διπλάσιος αριθμός από ότι πριν από την κρίση - μετανάστευσαν στη Γερμανία μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. Έρχονται με την προσδοκία να βρουν δουλειά στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, ελπίζοντας σε βοήθεια από τους χιλιάδες Έλληνες της Γερμανίας στα πρώτα τους βήματα.


Πολλοί νέοι μετανάστες απευθύνονται στον ελληνογερμανικό επιστημονικό και πολιτιστικό σύλλογο Exantas.
Σήμερα μετρά σχεδόν 100 μέλη και αναζητεί χώρους για νέα γραφεία προκειμένου να παρέχει συμβουλές σε Έλληνες που πατούν για πρώτη φορά το πόδι τους στη γερμανική πρωτεύουσα. 
Στο κυριότερο αίτημα των ενδιαφερόμενων ωστόσο, που είναι μια θέση εργασίας, ο σύλλογος δεν μπορεί δυστυχώς να ανταποκριθεί, λέει το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Παπαδόπουλος. 
Ο ίδιος είναι μηχανικός, παιδί ελλήνων γκασταρμπάιτερ και ζει από τη δεκαετία του 1970 στη Γερμανία. 
Ακόμη και στο κινητό του δέχεται κλήσεις από ενδιαφερόμενους που αναζητούν απελπισμένα δουλειά, άνθρωποι με δυο πτυχία που δεν θέλουν πια να ζουν σε βάρος της τσέπης των γονιών τους, όπως λέει. 
Ο ίδιος χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ελλάδα «μια τραγωδία» ενώ δείχνει απόλυτη κατανόηση για όσους την εγκαταλείπουν. Εντέλει οι Έλληνες του εξωτερικού δεν ξεχνούν ποτέ την πατρίδα τους, λέει ο κ. Παπαδόπουλος για να προσθέσει: «Τη δεκαετία του 1970 οι πόλεις χτίστηκαν με χρήματα από το εξωτερικό». Τα χρήματα των Ελλήνων γκασταρμπάιτερ της Γερμανίας έδωσαν ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως λέει. Και ελπίζει αυτό να επαναληφθεί και στις μέρες μας.Δίκτυο Ελλήνων για Έλληνες


Πολλοί ιδιοκτήτες φαστ φουντ και εστιατορίων δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα ενδιαφερόμενων από την Ελλάδα
«Κάνω τα πάντα», είναι κάτι που ακούνε συχνά το τελευταίο διάστημα οι ιδιοκτήτες ελληνικών επιχειρήσεων από συμπατριώτες τους που τηλεφωνούν από την Ελλάδα. 
Το σημαντικότερο εμπόδιο είναι συνήθως η γλώσσα. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι μιλούν πολύ καλά αγγλικά, δεν βοηθά. 


Μοναδική ελπίδα η βοήθεια από τους Έλληνες της Γερμανίας. 
Με αυτό το σκεπτικό κατασκευάστηκε και η ιστοσελίδα hireagreek.com. Στόχος είναι να φέρει σε επαφή ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες με ενδιαφερόμενους από την Ελλάδα, πρωτίστως για εξ αποστάσεως συνεργασίες προκειμένου οι τελευταίοι να μην εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και τα χρήματα… να παραμένουν στην Ελλάδα. Για τις περισσότερες προσφερόμενες θέσεις εργασίας όμως, η μετανάστευση επιβάλλεται.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item