Άσκηση ποινικής δίωξης στον Λαυρεντιάδη για 5 κακουργήματα από τον οικονομικό εισαγγελέα Γ. Πεπόνη

Αυτός είναι λοιπόν ο κύριος Λαυρεντιάδης (μόνο κύριος δεν είναι βέβαια) τον οποίο πριν μερικά χρόνια "κάποιοι" τον ψήφιζαν και...

Αυτός είναι λοιπόν ο κύριος Λαυρεντιάδης (μόνο κύριος δεν είναι βέβαια) τον οποίο πριν μερικά χρόνια "κάποιοι" τον ψήφιζαν και τον χειροκροτούσαν σαν τον επιχειρηματία της χρονιάς!
Για αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος πέταξε στον δρόμο τουλάχιστον 3000 υπαλλήλους από τις διάφορες παράνομες θυγατρικές που διατηρούσε, δεν έχει ακόμα βγει ακόμα κάποιο πόρισμα που να τον στείλει ισόβια στη φυλακή και το Δημόσιο να κατασχέσει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσει το ίδιο!


Η δίωξη ζητείται να ασκηθεί σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 27 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων τα οποία είχε χορηγήσει η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.


Ο εισαγγελέας περιλαμβάνει στην παραγγελία του το σύνολο του επίμαχου ποσού, που φτάνει τα 701 εκατ. ευρώ, καθώς ζητά να μην αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα 50 εκατ. ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην τράπεζα.


Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απιστίας.


Ο κ. Πεπόνης ζητά επίσης να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων, ενώ τονίζει την ανάγκη λήψης νόμιμων μέτρων για τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορούμενων ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item