Αφού είδαν ότι θα χάσουν όση πελατεία τους είχε απομείνει από το "κίνημα" χωρίς μεσάζοντες αποφάσισαν να ρίξουν τις τιμές 20%

Απ'ότι φαίνεται πρέπει να "μπει το αγγούρι" για να καταλάβουν κάποιοι ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ'ότι νομίζο...


Απ'ότι φαίνεται πρέπει να "μπει το αγγούρι" για να καταλάβουν κάποιοι ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ'ότι νομίζουν!
Πιστεύουν πως ότι και να συμβαίνει στον γείτονα δεν θα έρθει ποτέ να του "χτυπήσει" την πόρτα...Κι όμως να που τα πράγματα είναι διαφορετικά!

Με αφορμή το «κίνημα της πατάτας» ο διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είπε ότι ο Οργανισμός παρέχει τιμές φθηνότερες (χονδρικής) από αυτές που βρίσκουν σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές οι καταναλωτές, οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους σε συσκευασίες χονδρικής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των παραγωγών- πωλητών οπωροκηπευτικών στις λαϊκές αγορές Παντελής Μόσχος, υποστήριξε ότι οι παραγωγοί πωλούν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τους εμπόρους αλλά και σε σχέση με έξι μήνες πριν. Η πτώση των τιμών κατά 30% αποδίδεται από τον ίδιο από την πτώση της κατανάλωσης κατά αντίστοιχο ποσοστό, παρά το γεγονός ότι η κίνηση έχει αυξηθεί. 

Σε ό,τι αφορά το κίνημα της πατάτας ο κ. Μόσχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «Κίνημα Ανάγκης». Αφού, όπως σημείωσε, οι παραγωγοί προκειμένου να μην πετάξουν τις αδιάθετες ποσότητες αναγκάστηκαν να πουλήσουν κάτω του κόστους παραγωγής.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής στη Δράμα ανέρχεται στα 25 λεπτά το κιλό για την πατάτα. Ο ίδιος εξέφρασε τον φόβο ότι το κίνημα αυτό αν συνεχιστεί θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια αρκετούς παραγωγούς να παρατήσουν τα χωράφια τους.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item