Αποφάσισαν έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών αναδρομικά από το 1974! Είδες τι σου κάνει η προεκλογική περίοδος;;;

Είδατε τι σου κάνει η άτιμη η προεκλογική περίοδο;;; Για να καταφέρουν να κυνηγήσουν μερικές παραπάνω ψήφους αποφασίζουν αναδρομικού...


Είδατε τι σου κάνει η άτιμη η προεκλογική περίοδο;;;
Για να καταφέρουν να κυνηγήσουν μερικές παραπάνω ψήφους αποφασίζουν αναδρομικούς ελέγχους του πόθεν έσχες από το 1974(!) παρακαλώ!!!
Βέβαια να είστε σίγουροι πως όλοι θα βγουν "καθαροί" όπως έβγαιναν τόσο καιρό καθαροί μέσα από τις εξεταστικές για όλα αυτά τα εξόφθαλμα σκάνδαλα!

Σε μια σπάνια στιγμή για το Κοινοβούλιο, όλα τα κόμματα ενέκριναν, με επιμέρους επιφυλάξεις, την πρόταση νόμου του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί του «πόθεν έσχες».

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πλειάδα ανεξάρτητων βουλευτών, υπερψήφισαν επί της αρχής και στο σύνολο της την πρόταση, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε μεν «παρών» επί της αρχής, υπερψήφισε, ωστόσο, την πλειονότητα των διατάξεων.

Στην πρόταση νόμου, στην οποία, κατά τη συζήτηση, ενσωματώθηκαν πολλές βελτιωτικές προτάσεις, προβλέπετινται, μεταξύ άλλων:

  • Αναδρομικός επανέλεγχος των πολιτικών από το 1974 μέχρι 2010.
  • Ανάρτηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όχι μόνο των πολιτικών αλλά και όλων των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες».
  • Κατάσχεση υπέρ του δημοσίου οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου έχει παραλειφθεί να δηλωθεί, αν μέσα σε τρεις μήνες δεν έχει αποδειχθεί ότι νομίμως έχει αποκτηθεί.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item