Επιβεβαίωση φημών - Moody's: "Χαλάει η συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank

Η προτεινόμενη συγχώνευση από την οποία θα μπορούσε να προκύψει η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα βρίσκεται σε ρίσκο εξαιτίας των όρων γ...

Η προτεινόμενη συγχώνευση από την οποία θα μπορούσε να προκύψει η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα βρίσκεται σε ρίσκο εξαιτίας των όρων για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρει η Moody’s Investors Service.

Εάν η συγχώνευση καταρρεύσει, και οι δύο τράπεζες θα χρειαστεί να επανακεφαλαιοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει η Moody’s στο Weekly Credit Outlook.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν είναι σε θέση να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση με την EFG Eurobank Ergasias, δηλώνοντας πως όταν οι μέτοχοι ενέκριναν την κίνηση, καμία εταιρεία δεν είχε λάβει υπόψη την πλήρη επίδραση της συμφωνίας για τη διάσωση της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου και του haircut στα κρατικά ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές. Η EFG Eurobank επισήμανε πως η συγχώνευση μπορεί να προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

«Θεωρούμε ότι οι αντικρουόμενες ανακοινώσεις των τραπεζών δεν αφήνουν μεγάλο περιθώριο στη συγχώνευση να προχωρήσει όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, βάζοντας σε κίνδυνο τα οφέλη που θα αποκόμιζαν οι τράπεζες από αυτή τη συμφωνία, μεταξύ των οποίων και η κεφαλαιακή ενίσχυση από τη συμμετοχή των επενδυτών από το Κατάρ», αναφέρει η Moody’s.

Οι διαπραγματευτές από την Ελλάδα, οι ιδιώτες πιστωτές της, η ΕΕ, το ΔΝΤ και άλλοι, προσπαθούν ακόμη να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία για τους όρους της διάσωσης που χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Η Moody’s δήλωσε ένα haircut 70% στην καθαρή παρούσα αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων, θα έχει ως αποτέλεσμα ζημιές περί τα 3,8 δισ. ευρώ για την EFG Eurobank Ergasias, και 1,6 δισ. ευρώ για την Alpha Bank.


ΠΗΓΗ : capital.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item