Στη Γαλλία δικαστήριο καταδίκασε την σαϊεντολογία ως οργανωμένη συμμορία

Το Εφετείο του Παρισιού καταδίκασε σήμερα τις δύο κύριες γαλλικές δομές της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας σε συνολικό πρόστιμο 600.000 ...

Το Εφετείο του Παρισιού καταδίκασε σήμερα τις δύο κύριες γαλλικές δομές της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας σε συνολικό πρόστιμο 600.000 ευρώ για "απάτη από οργανωμένη συμμορία".

Τα αντίστοιχα πρόστιμα των 400.000 και των 200.000 ευρώ τα οποία επιβλήθηκαν στους δύο παρισινούς οργανισμούς, το Celebrity Center και τη βιβλιοθήκη SEL, είναι τα ίδια που είχαν επιβληθεί σε μια πρώτη δίκη η οποία είχε διεξαχθεί το 2009.
Πέντε σαϊεντολόγοι καταδικάσθηκαν εξάλλου σε ποινές από πρόστιμο 10.000 ευρώ ως φυλακιση δύο ετών με αναστολή και πρόστιμο 30.000 ευρώ. Ο Αλέν Ροζενμπέργκ, ο οποίος θεωρείται ο "ντε φάκτο αρχηγός" της παρισινής Σαϊεντολογίας, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάσθηκαν.
Η γαλλική δικαιοσύνη έκρινε ένοχες αυτές τις δομές της Σαϊεντολογίας και τα πέντε μέλη της ότι επωφελήθηκαν από την ευάλωτη θέση πρώην οπαδών για να τους αφαιρέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
"Είναι μια ιστορική απόφαση", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Ολιβιέ Μορίς, δικηγόρος της Unadfi, ένωσης που μάχεται κατά των αιρέσεων, αλλά δεν δεν της επετράπη να παραστεί στη δίκη ως πολιτική αγωγή.
"Είναι η πρώτη φορά στη Γαλλία που η σαϊεντολογία καταδικάζεται ως νομικό πρόσωπο για απάτη από οργανωμένη συμμορία", υπογράμμισε ο δικηγόρος. "Πιστεύω πως βρισκόμαστε στην αρχή και άλλων σημαντικών αποφάσεων κατά της σαϊεντολογίας, που μπορεί να επιφέρουν μια απαγόρευση, ακόμη και τη διάλυσή της. Είναι μια πολύ καλή είδηση γι' αυτούς που μάχονται εναντίον των αιρέσεων και μια σοβαρή ήττα για την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας", πρόσθεσε.
Το κίνημα της Σαϊεντολογίας ιδρύθηκε το 1954 από τον αμερικανό συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ρον Χάμπαρντ και θεωρείται θρησκεία σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ : imerisia.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item