Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας: "Πολύ φασαρία και κούφια λόγια από τον Χρυσοχοίδη"

Η Deutsche Welle δημοσιεύει τις έντονες επικρίσεις σε βάρος του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας που...

Η Deutsche Welle δημοσιεύει τις έντονες επικρίσεις σε βάρος του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας που σε εσωτερικό του έγγραφο, επιρρίπτει στην ελληνική πλευρά ότι αθέτησε τις υποσχέσεις της.


Η Ελλάδα δεν κάνει χρήση της βοήθειας που της προσφέρει η Γερμανία στο πεδίο της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων, παρά τη σχετική συμφωνία που έχουν υπογράψει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης. 
Αυτά αναφέρονται σε εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου που έχει στην κατοχή της η Süddeutsche Zeitung. 
Στο σχετικό δημοσίευμα με τίτλο ''Πολύ φασαρία και κούφια λόγια'', αναφέρεται ότι ο έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποσχέθηκε πολλά στους Γερμανούς, όπως την κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων στο πεδίο των επενδύσεων, την επίλυση του προβλήματος των χρεών του ελληνικού δημοσίου προς τις γερμανικές εταιρείες και άλλα. 


''Εάν άκουγε κανείς τον ενθουσιασμό του πολιτικού του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πιστέψει ότι η κατεστραμμένη Ελλάδα βρίσκεται εδώ και καιρό στην πορεία για ένα καλύτερο μέλλον'', παρατηρεί η εφημερίδα.


"Η υλοποίηση των συμφωνηθέντων παραμένει ανεπαρκής"Βέβαια το ''ζουμί'' της έκθεσης είναι η υπενθύμιση, γεμάτη σαρκασμό, για τα χρέη του ελληνικού δημοσίου προς γερμανικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας: ''Το μεγαλύτερο μέρος των παλαιοτέρων υποθέσεων δεν έχει ακόμη επιλυθεί''.


Κύκλοι του κ. Χρυσοχοϊδη, σχολίασαν όλα τα παραπάνω ως ακόμα μια προσπάθεια του γερμανού πολιτικού να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται - αφού έχει χάσει πολλές δημοσκοπικές μονάδες.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item