Το θράσος του Βενιζέλου δεν έχει όρια!

Ο πλέον αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών των τελευταίων δεκαετιών προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτός ….έσωσε τον 13ο και τον 14ο  μισθ...


Ο πλέον αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών των τελευταίων δεκαετιών προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτός ….έσωσε τον 13ο και τον 14ο  μισθό!
Θα τον ακούν οι τροϊκανοί και θα ξεραίνονται στα γέλια!
Ο πλέον ασυνεπής και αφερέγγυος Υπουργός!
Εδώ τον περασμένο Ιούνιο, μας έλεγε οτι  τα ακίνητα είναι επιβαρυμένα με πολλούς φόρους και οτι η ΔΕΗ δεν είναι εισπρακτικός μηχανισμός, και τον Σεπτέμβριο, χωρίς αιδώ, μας ανακοίνωσε το τέλος ακίνητης περιουσίας (αρχικά προσωρινό, αλλά με τη γνωστή του συνέπεια το έκανε  μόνιμο), το οποίο μάλιστα εισπράττεται από τη ΔΕΗ με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης!
Την 21η Ιουλίου μας διαβεβαίωνε οτι “μπήκε πάτος στο βαρέλι” και από τότε δεν έχει κουραστεί να παίρνει μέτρα! Σκεφθείτε και να μην είχε μπεί …πάτος!
Τον Σεπτέμβριο μας είπε οτι η Τρόϊκα έφυγε μετά από συμφωνία και στη συνέχεια έφτασε μέχρι την Ουάσιγκτον, σχεδόν γονυπετής, για να την παρακαλάει να γυρίσει!
Θυμάστε με τι πακέτο μέτρων για αντάλλαγμα!Τέλος, πρόσφατα, μόλις τον ….μάλωσε η τρόϊκα για τις 60 δόσεις  της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών, σε χρόνο ρεκόρ έφερε νέα τροπολογία και τις έκανε 24!
Με αυτή την προϊστορία, πιστεύει κανένας οτι ο Βενιζέλος …έσωσε τον 13ο και 14ο μισθό;
Από χθες όμως συνεργάτες του με διαρροές υποστηρίζουν ότι το ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού έχει “κλείσει” εδώ και δύο ημέρες και ως εκ τούτου δεν ετέθη τέτοιο θέμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αφού δεν επέμεινε επ΄ αυτού η τρόικα!
Όμως, οι δηλώσεις του ιδίου, οι διαρροές του, αλλά και η επιστολή του Γ. Παπανδρέου στον Λ. Παπαδήμο, πριν τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς  στο Μαξίμου τον διαψεύδουν.
Συγκεκριμένα:
- Στη δήλωση που έκανε στις 4 Φεβρουαρίου μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής διάσκεψης του Eurogroup ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:
«Ανοιχτά είναι δύο μεγάλα ζητήματα, που συνδέονται μεταξύ τους: οι εργασιακές σχέσεις και άρα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είμαστε απολύτως εντός στόχου το 2012…»
- Για την άτυπη ενημέρωση που αφορούσε την σύσκεψη που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Μαξίμου με την τρόικα, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο κ. Βενιζέλος διέρρεε:
  • Συζητάμε για όλο το εργασιακό πακέτο στο τραπέζι. Έχουμε κάνει μια προσπάθεια να βγάλουμε κάποια πράγματα από το τραπέζι αλλά πρέπει το πακέτο που θα μείνουν εν τέλει να το θεωρήσουν ικανοποιητικό.
  • Οι αρχηγοί αύριο θα συζητήσουν όλο το πακέτο: εργασιακά, δημοσιονομικά, χρηματοοικονομικά.
- Στην επιστολή τέλος που απέστειλε στις 4 Φεβρουαρίου ο Γ. Παπανδρέου προς τον Πρωθυπουργό αναφερόμενος στον 13ο και 14ο μισθό επισημαίνει:
«Είναι γνωστό ότι η νέα ΓΣΣΕ περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τον κατώτατο μισθό, τους 13ο και 14ο μισθούς όπως και τις τριετείς ωριμάνσεις, ως δυναμικά στοιχεία της συμφωνίας.  Γνωρίζω επίσης ότι στις επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμικών μας εταίρων αυτά έχουν τεθεί προς αναπροσαρμογή ή και κατάργηση».

ΠΗΓΗ : antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item