Οι ελβετικές αρχές "πάγωσαν" τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του Λαυρεντιάδη

Όπως γράφει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, δεσμεύτηκαν 158 εκατ. ευρώ που ήταν κατατεθειμένα σε τρεις λογαριασμούς που είχε ανοίξει έν...

Όπως γράφει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, δεσμεύτηκαν 158 εκατ. ευρώ που ήταν κατατεθειμένα σε τρεις λογαριασμούς που είχε ανοίξει ένας διαχειριστής κεφαλαίων για λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη.

«Είναι αρχή μας να μην σχολιάζουμε κανένα προσωρινό μέτρο το οποίο λαμβάνεται στο πλαίσιο οποιασδήποτε ποινικής διαδικασίας» είπε η εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης και της αστυνομίας της Ελβετίας Ίνγκριντ Ρίσερ.

Η μικρή ιδιωτική τράπεζα Proton είχε αναχρηματοδοτηθεί από το ελληνικό κράτος τον περασμένο Οκτώβριο. Από τον Ιανουάριο του 2011 αποτελεί το αντικείμενο δικαστικής έρευνας και σε βάρος του επιχειρηματία διεξάγεται έρευνα για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung οι συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη και ο ίδιος έχουν μεταφέρει σε «ασφαλείς» τοποθεσίες στο εξωτερικό περί τα 700 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.


ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item