Ο Παπουτσής απέναντι από τον Βενιζέλο για την διαδοχή στην καρέκλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Με μία λιτή ανακοίνωση το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ο Χρ.Παπουτσής ανακοίνωσε την παραίτηση του για να μπορέσει όπως λέει να είναι ...

Με μία λιτή ανακοίνωση το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ο Χρ.Παπουτσής ανακοίνωσε την παραίτηση του για να μπορέσει όπως λέει να είναι υποψήφιος για την αρχηγεία του κινήματος.


Εκεί που όλοι περίμεναν την παραίτηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ήρθε μια άλλη παραίτηση. Αυτή του Χρήστου Παπουτσή, υπουργού Προστασίας του Πολίτη.


“Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της Κυβέρνησης προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ”, γράφει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του υπουργού. 


Παραιτήθηκε λοιπόν προκειμένου να… προλάβει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και να ξεκινήσει μια κούρσα ταχύτητας για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος φέρεται να έχει το λογικό προβάδισμα.


Το τελευταίο διάστημα είχαν ενταθεί οι φήμες για το ενδεχόμενο παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να αφοσιωθεί με τη σειρά του στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.


Με τη σημερινή παραίτηση του λοιπόν, ο Χρήστος Παπουτσής προλαβαίνει μια αντίστοιχη πρωτοβουλία από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γνωρίζει ωστόσο ότι βρίσκεται αρκετά πίσω από τον Υπουργό Οικονομικών.


Ο πρώην πλέον Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιδιώκει φυσικά να εκφράσει το αντι-μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, όλους εκείνους που τα τελευταία δυο χρόνια απομακρύνθηκαν από το Κίνημα, εξαιτίας της πολιτικής υποστήριξης της δανειακής σύμβασης, την οποία ξεκίνησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για να πάρει τη σκυτάλη και να συνεχίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


ΠΗΓΗ : statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item