Απορρίφθηκε και πάλι η αίτηση αποφυλάκισης του Εφραίμ...

Η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού με διάταξή της λέει για ακόμη μια φορά «όχι» στον επικεφαλής της αγιορείτικης μονής κρίνοντας ότι δεν πληρούντ...

Η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού με διάταξή της λέει για ακόμη μια φορά «όχι» στον επικεφαλής της αγιορείτικης μονής κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αποφυλάκισή του.

Αντίθετα, θετική εισήγηση στο αίτημα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών, Π. Μαντζούνης, ο οποίος έκρινε πως ο ηγούμενος μπορεί να απελευθερωθεί με την επιβολή περιοριστικών όρων και καταβολή ως χρηματική εγγύηση ποσού 200.000 ευρώ.

Ανάλογη θέση είχε διατυπώσει ο εισαγγελικός λειτουργός και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου κρίνοντας ότι ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με όρους. Όμως η πρόταση του εισαγγελέα δεν είχε βρει σύμφωνη την ανακρίτρια Ειρήνη Καλού η οποία θεωρούσε πως ο μοναχός πρέπει να προφυλακιστεί.

Η προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο οποίος κρατείται μόνος σε κελί του καταστήματος Κορυδαλλού, είχε αποφασιστεί από το Συμβούλιο Εφετών, στις 23 Δεκεμβρίου, που συγκλήθηκε για να λύσει τη διαφωνία ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Ο Εφραίμ στην αίτησή του κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης, επικαλείται και λόγους ουσίας, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αθώος και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή διάπραξης νέων αδικημάτων αλλά και λόγους υγείας.

Η κ. Καλού, που χειρίζεται την πολύμηνη ανάκριση για τις λεγόμενες «ιερές ανταλλαγές», θεωρεί ότι οι λόγοι για τους οποίους τάχθηκε υπέρ της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου Εφραίμ δεν έχουν εκλείψει και έτσι αρνείται να αποδεχθεί την αίτηση που υπέβαλε ο κατηγορούμενος πριν από λίγες ημέρες.

Προς τους Εφέτες του Συμβουλίου που έκριναν το θέμα της προφυλάκισης του Εφραίμ, υιοθετώντας την ανακριτική άποψη, η κ. Καλού είχε διατυπώσει την θέση ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του και υπογράμμιζε πως οι πράξεις του έχουν τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

1. Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορειτικής μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.

2. Την επί μακρό χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.

3.Την πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Η ανακρίτρια θεωρεί πως είναι πιθανό ο κατηγορούμενος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των ανταλλαγών, να διαπράξει και νέα αδικήματα.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item