Σύμφωνα με το γαλλικό πρότυπο η αξιολόγηση στο Δημόσιο - Ποια θα είναι τα κριτήρια

Σύμφωνα με "Τα Νέα", η αξιολόγηση θα ξεκινήσει από τις οργανικές μονάδες του υπουργείου, τους εποπτευόμενους φορείς του και τι...

Σύμφωνα με "Τα Νέα", η αξιολόγηση θα ξεκινήσει από τις οργανικές μονάδες του υπουργείου, τους εποπτευόμενους φορείς του και τις ανεξάρτητες Αρχές, ενώ η ίδια διαδικασία θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Η αξιολόγηση θα γίνει στη βάση των κριτηρίων που έχουν θέσει οι Γάλλοι και άλλοι ειδικοί που συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση για το έργο της αναδιάρθρωσης του κράτους.


Θα περιλαμβάνει έξι κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η αξιολόγηση, με βασικότερο αυτό της αποδοτικότητας κάθε μονάδας σε συνάρτηση με το κόστος λειτουργίας της.


Τα έξι κριτήρια αξιολόγησης αφορούν:

  • τις ασκούμενες αρμοδιότητες και τους στόχους που επιτυγχάνουν οι δομές
  • την καταγραφή συνολικά των πηγών χρηματοδότησης
  • την ενδεχόμενη συνεργασία κάποιας υπηρεσίας με άλλες οργανικές μονάδες (στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί αν υπάρχουν συναρμοδιότητες ή επικαλύψεις αρμοδιοτήτων)
  • τη στελέχωση κάθε υπηρεσίας (θα γίνει αποτύπωση του μέγιστου και του ελάχιστου αριθμού υπαλλήλων που απασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας)
  • την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των μονάδων
  • τις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών με ειδικά ερωτηματολόγια


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item