Νέες έρευνες για πετρέλαιο από την Κύπρο και η Ελλάδα κάθεται και..."ξύνεται"

Πιο συγκεκριμένα ένα νέο ερευνητικό πλοίο το «Ramform Vanguard» της νορβηγικής ΡGS πραγματοποιεί από χθες το πρωί σεισμολογικές έρευνε...


Πιο συγκεκριμένα ένα νέο ερευνητικό πλοίο το «Ramform Vanguard» της νορβηγικής ΡGS πραγματοποιεί από χθες το πρωί σεισμολογικές έρευνες στα ανοικτά της Λεμεσού και σε απόσταση μέχρι και 30 χιλιόμετρα από τις ακτές.
Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος αργά χθες το απόγευμα, το σκάφος, που κατά το Σαββατοκύριακο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Λεμεσού, συνέχιζε τις έρευνές του στην περιοχή παράλληλα με το Ακρωτήρι, διατηρώντας την απόσταση των 23 - 30 χιλιομέτρων από τις ακτές.

Επιπλέον ένα δεύτερο ερευνητικό σκάφος, που είναι ναυλωμένο από την εταιρεία Νoble Εnergy το «Μ/VGeosund», αφού πραγματοποίησε χθες το πρωί πλεύσεις στην αντίθετη κατεύθυνση - μεταξύ Λεμεσού και Ζυγίου - σε απόσταση 6 έως 10 χιλιόμετρα από την ακτή, εισήλθε και προσδέθηκε στο λιμάνι
Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας οι έρευνες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στα ανοικτά της Λεμεσού ενδεχομένως και νοτιοδυτικά της Πάφου σε μικρή και μέση απόσταση από τις ακτές, αφορούν κυρίως «στόχους» κοιτασμάτων στα οποία πιθανόν να υπάρχει πετρέλαιο.


ΠΗΓΗ : defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item