Οι "Ευρω-πέοι" σκέφτονται να μην δώσουν την προεδρία της ΕΕ στην Κύπρο - Πάλι θα γίνει το χατίρι των Τούρκων

Αυτό που, κατά τα φαινόμενα, απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους Ευρωπαίους είναι το πώς η Κύπρος θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προ...


Αυτό που, κατά τα φαινόμενα, απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους Ευρωπαίους είναι το πώς η Κύπρος θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προεδρίας, με τα προβλήματα που έχει με την Άγκυρα. Λαμβανομένου υπόψη ότι οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ συνεχίζονται, ενώ, την ίδια στιγμή, η 'Αγκυρα έκανε ξεκάθαρο πως θα διακόψει τις επαφές της με το Συμβούλιο της ΕΕ ενόσω η Κυπριακή Δημοκρατία είναι στο τιμόνι του, οι Ευρωπαίοι δείχνουν να διερωτώνται για το ποιοι θα είναι οι χειρισμοί της Κύπρου πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Εστιάζουν, παράλληλα, την προσοχή τους στο να μην αξιοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο η προεδρία προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Κύπρου. Η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, δεν επιτρέπει στη χώρα που προεδρεύει να προωθεί εθνικά ζητήματα, αλλά να συμπεριφέρεται με τρόπο που εκφράζει ολόκληρη την ΕΕ.
Εντούτοις, ο ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου τόνισε ότι θα ήταν λάθος να αγνοηθεί το κυπριακό, επειδή η Κύπρος θα βρίσκεται στην προεδρία.

Όπως είπε, «πρέπει να βρούμε την χρυσή γραμμή όπου, μέσα από συμμαχίες, να μπαίνει το κυπριακό με τρόπο που να εκθέτει την Τουρκία».


Πληροφορίες από protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item