Οι Γερμανοί επιμένουν να μας πλασάρουν επίτροπο λιτόττητας

Έλα μου όμως που δεν υπάρχει "αξιόπιστη πολιτική"...Ούτε καν πολιτική στην Ελλάδα! Και αυτά περί επιτρόπου, καλά θα είναι...


Έλα μου όμως που δεν υπάρχει "αξιόπιστη πολιτική"...Ούτε καν πολιτική στην Ελλάδα!
Και αυτά περί επιτρόπου, καλά θα είναι να τα ξεχάσετε...


Σε συνέντευξή του στην ''Der Tagesspiegel'', ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, φαίνεται να συμφωνεί απολύτως με την ιδέα του ορισμού ενός ''Επιτρόπου'', ο οποίος θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού στην Ελλάδα. 
''Έχει μικρή σημασία να μαλώνουμε για τη λέξη, που θα επιλέξουμε. Υποστηρίζω στην ουσία απόλυτα αυτό που ζητάει ο Φόλκερ Κάουντερ (ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών που υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να διοικηθεί πιο αυστηρά, εν ανάγκη και από ''Επίτροπο'').

Πρέπει να είναι δυνατό να βοηθήσεις χώρες που δεν προχωρούν με τις δικές τους δυνάμεις. Το πώς θα το ονομάσεις αυτό και τι περιεχόμενο θα του δώσεις, πρέπει να το συζητήσεις με ηρεμία και ησυχία. Βασίζομαι εδώ και σε μια διαδικασία εκμάθησης στην Ελλάδα. Ήδη δεχόμαστε τα πρώτα θετικά μηνύματα. Η Ελλάδα φαίνεται σχεδιάζει έναν δικό της "Επίτροπο λιτότητας" με μεγάλες αρμοδιότητες και εξουσίες και υποχρέωση για αναφορά προς το ΔΝΤ και ΕΚΤ'' επισημαίνει.

Απορρίπτει, ωστόσο, την ιδέα ενός ''νέου Σχεδίου Μάρσαλ'' και υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να προκληθεί με χρήματα, αλλά μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
''Δεν φέρνεις ιδιωτικά χρήματα μέσω δημοσίου χρήματος, αλλά με αξιόπιστη πολιτική'', λέει χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item