Εξεταστική για την πιθανότητα "φουσκώματος" του ελλείμματος ξεκινάει τις επόμενες ημέρες. Φυσικά μην περιμένετε να βγάλουν άκρη!

Φαντάζομαι θα θυμάστε ακόμα την περίφημη εξεταστική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όπου κάθε κόμμα είχε βγάλει και από ένα διαφορετικό ...

Φαντάζομαι θα θυμάστε ακόμα την περίφημη εξεταστική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όπου κάθε κόμμα είχε βγάλει και από ένα διαφορετικό πόρισμα και τελικά δεν κρίθηκε κανένας ένοχος!

Ναι, ναι το θυμηθήκατε όλοι φαντάζομαι...
Είμαι σίγουρος, για να μην πω βάζω το χέρι μου στη φωτιά, πως και αυτή τη φορά θα έχουμε ως συνήθως "πολλά" πορίσματα και τελικά οι ένοχοι θα χαθούν κάπου εκεί "ανάμεσα"!

Φυσικά κατά την διάρκεια μιας εξεταστικής επιτροπής, η Βουλή δεν μπορεί να διαλυθεί και να διενεργηθούν εκλογές!
Η τελευταία προθεσμία για να βγει κάποιο πόρισμα ορίσθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Πετσάλνικο, και είναι η 23η Μαρτίου!

Η πρόταση για εξεταστική πέρασε με 168 "ΝΑΙ" (από ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Δημοκρατική Αριστερά), 76 "ΟΧΙ" (από ΝΔ) και 12 "ΠΑΡΩΝ" (από ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ).

Ο βασικός λόγος όπως ανέφερε το κόμμα της ΝΔ, είναι ότι αναβάλλονται οι εκλογές με αυτή τη διαδικασία και έτσι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την πρόταση για εξεταστική.
Ανέφεραν πως θα ήταν πολύ καλύτερα εάν η εξεταστική γινόταν μετά τις εκλογές ώστε να υπάρχει δυνατότητα διεξοδικής έρευνας!

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της και να εκδοθεί πόρισμα (ή πορίσματα, όπως συνηθίζεται) η Βουλή …δεν μπορεί να διαλυθεί για να προκηρυχθούν εκλογές. Μπορεί να ορίσθηκε βέβαια ως οριστική ημερομηνία η 23η Μαρτίου, ωστόσο ουδείς μπορεί να αποκλείσει παράταση των εργασιών της Εξεταστικής, όπως έχει συμβεί σε όλες τις  περιπτώσεις μέχρι τώρα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item