Ο Βενιζέλος ετοιμάζεται για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο Σαχινίδης "παίρνει" την θέση του!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και από τις προηγούμενες μέρες, μόλις ολοκληρωνόταν οι διαδικασίες με το PSI, ο Βενιζέλος θα έφευγε από την κ...

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και από τις προηγούμενες μέρες, μόλις ολοκληρωνόταν οι διαδικασίες με το PSI, ο Βενιζέλος θα έφευγε από την κυβέρνηση (καθώς ως τώρα μόνο κακό του κάνει στην "εικόνα που θέλει να παρουσιάσει) και θα αφοσιωνόταν αποκλειστικά και μόνο στην διαδικασία της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Μετά άλλωστε και από την παρουσίαση του μανιφέστου Λοβέρδου για τις αλλαγές στη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, είναι εμφανές ότι η ομάδα Βενιζέλου-Λοβέρδου επιταχύνει τους ρυθμούς της για «να τελειώνει» με το θέμα της διαδοχής, και να αφοσιωθεί στη συνέχεια στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του Κινήματος, ενόψει των εκλογών του Απριλίου.

Η σημερινή εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το Eurogroup είχε λένε πολλοί μια διάθεση απολογισμού. Ειδικά οι πρώτες κουβέντες που εκστόμισε ίσως να τα λένε όλα.

"Οκτώ ολόκληρους μήνες που βρίσκομαι στη δύσκολη θέση του Υπουργού Οικονομικών, δίνουμε έναν αγώνα με τον Πρωθυπουργό, τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο, προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Πίσω από τη σημερινή απόφαση, δεν κρύβεται μόνο η προσπάθεια και η δουλειά της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κρύβονται οι θυσίες, οι προσπάθειες και οι αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού."

Το γεγονός επίσης ότι ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους τους συνεργάτες του, δείχνει μια τάση "κλείνω ένα κεφάλαιο και ανοίγω ένα άλλο". Αυτό της διεκδίκησης της Προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Και η θέση του υπουργού Οικονομικων να μην μείνει κενή αλλά να γίνει μια κίνηση α λα Μόντι και ο κ. Παπαδήμος να αναλάβει συμβολικά αλλά και ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Σαχινίδης θεωρείται ιδανικός για την θέση του Μόνιμου υφυπουργού Οικονομικών.
Είναι πολύ πιθανόν να τοποθετηθεί στην θέση αυτή η οποία θα δημιουργηθεί για να επιτηρεί όλα όσα πρέπει να εφαρμοστούν. Θα θεωρείται πλέον κρατικός υπάλληλος και φυσικά δεν θα είναι υποψήφιος.

Κι αυτό γιατί η εικόνα που έχουν οι εταίροι μας είναι είναι η καλύτερη. Εχει μέχρι στιγμής συνεργαστεί άψογα με την τρόικα, ξέρει πολύ καλά αγγλικά και τον εκτιμούν για το ήπιο στυλ του και για τις διαπραγματευτικές του ικανότητες.
"Εχει", λένε πηγές στην ΕΕ, "όλα τα χαρακτητιστικά βορειοευρωπαίου δημοσίου ανδρός".


Πληροφορίες από newsit.gr και capital.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item