Ο Παπούλιας πήρε...φόρα και ποιος τον πιάνει!!!

Σαν να φαίνεται πως ξαφνικά(έστω και αργοπορημένα) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε το "χαπάκι" για το  Αλτσχάιμερ και τώρα θυμ...

Σαν να φαίνεται πως ξαφνικά(έστω και αργοπορημένα) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε το "χαπάκι" για το Αλτσχάιμερ και τώρα θυμήθηκε τον ρόλο που πρέπει να επιτελέσει για τη χώρα!

Αυτή τη φορά τα σκάγια πήραν και το αμφιλεγόμενο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Κάρολος Παπούλιας υποδέχτηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο προεδρικό Μεγάλο τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν που βρίσκεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Μοιραία, η συζήτηση πήγε και στο ζήτημα της ονομασίας, αφού τα Σκόπια είναι χώρα υπό ένταξη στη Συμμαχία. 

Ο Έλληνας πρόεδρος χαρακτήρισε, χαμογελώντας, «ανέκδοτο» την εμμονή των Σκοπίων να αλλοιώνουν τη ιστορία, εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο ως Σκοπιανό και ζήτησε από τον κ. Ράσμουνσεν να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

«Κατανοείτε τις ευαισθησίες μας στο ζήτημα αυτό, καθώς οι βόρειοι γείτονές μας τηρούν σκληρή στάση ενώ εμείς είμαστε με το χέρι απλωμένο και συμπεριφερόμαστε σαν καλοί γείτονες. Θα συνεχίσουμε σαΐτα την κατεύθυνση για να βρει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας», υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας. Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τη στάση του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου. Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία, η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας το οποίο επιδιώκει η Ελλάδα. 

«Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί», είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε. και συνδράμει στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item