Ρίξτε μια ματιά στον χρυσό που διαθέτει η τράπεζα της Αγγλίας...

Ένας εντυπωσιακός θησαυρός βρίσκεται στο υπόγειο της τράπεζας της Αγγλίας κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου. Σε αυτές τις φωτογραφίες π...

Ένας εντυπωσιακός θησαυρός βρίσκεται στο υπόγειο της τράπεζας της Αγγλίας κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου. Σε αυτές τις φωτογραφίες που είδαν το φως τις δημοσιότητας φαίνονται ράβδοι χρυσού συνολικού βάρους 4.600 τόνων αξίας 156 δισεκατομμυρίων λιρών. 


Οι στοίβες των ράβδων 12 κιλών και 24 καρατίων είναι τοποθετημένες σε απλά μπλε ράφια, τα οποία βρίσκονται σε μια πολύ καλά φυλαγμένημεγάλη αίθουσα. Μόνο σε μια εικόνα φαίνονται τουλάχιστον 15.000 ράβδοι χρυσού, με εκτιμώμενη αξία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Οι τοίχοι είναι εντελώς θωρακισμένοι αφού κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου αυτό το υπόγειο χρησίμευε ως καταφύγιο του προσωπικού της τράπεζας. Οι αφίσες που βρίσκονται ακόμη στην αίθουσα μαρτυρούν το παρελθόν του χώρου. 


Τέλος, για να ξεκλειδώσει κάποιος τις τεράστιες πόρτες του υπογείου χρειάζεται τα κλειδιά μήκους 90 εκατοστών!
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Αν..Λέω αν..Καταφέρουν να ληστέψουν αυτήν την τράπεζα θα είναι χαρούμε για μια ζωή με τέτοια λεφτά που έχει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχαχαχ...Δυστυχώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο!
   Φαντάζεσαι πως θα το φυλάνε...Εγώ απορώ ακόμα και με τις φωτογραφίες πως κατάφεραν και διέρρευσαν!

   Διαγραφή
 2. Πω πω, ΠΟΛΥΣ χρυσός, 4.600 τόνοι!! Και εμείς έχουμε ψίχουλα, 100κάτι τόνους. Από τους οποίους τα 2/3 είναι Αγγλία, Ελβετία και ΗΠΑ. Ναι, ένα μέρος τους χρυσού αυτού είναι δικός μας, και πληρώνουμε και φύλαχτρα για αυτό. Ακόμη και να κατάφερνες να μπεις εκεί μέσα, και να βγεις ζωντανός.. Πόσα κιλά θα πρωτοκουβάλαγες;; :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πααααρα πολύς...Ναι ένα "πολύ μικρό" μέρος του είναι και δικό μας!
   Ε δεν νομίζω να έφευγες με πολλά. Άντε καμιά 10αρια ράβδους!
   Εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος πάντως...

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item