Μέρκελ: "Δεν μας ενδιαφέρει εάν δεν έχετε να πληρώσετε για μισθούς και συντάξεις, το χρέος σας θα το πληρώσετε"

Χθες στο Παρίσι η συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί ξεκαθάρισε πλήρως τι πρακτικά σήμαινε το σύνθημα των Ευρωπαίων προς την Αθήνα ''Εμε...

Χθες στο Παρίσι η συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί ξεκαθάρισε πλήρως τι πρακτικά σήμαινε το σύνθημα των Ευρωπαίων προς την Αθήνα ''Εμείς αναλαμβάνουμε το χρέος σας και εσείς αναλαμβάνετε τα ελλείμματα σας''.

Με το συνηθισμένο της κυνισμό η Μέρκελ ζήτησε τα χρήματα του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας να μπαίνουν σε έναν ειδικό λογαριασμό ώστε πρώτα και πάνω από όλα να πληρώνονται τα χρέη. Δηλάδή τα χρήματα αυτά η Αθήνα δεν θα μπορεί να τα ακουμπήσει ακόμα και εαν κηρύξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας αφήνοντας απλήρωτους υπαλλήλους και συνταξιούχους.


Προσεκτικά "ναι" λέει κατ'αρχήν στην γαλλογερμανική πρόταση για δημιουργία "ειδικού λογαριασμού" ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο κ. Γιούνκερ εξηγεί ότι πρόκειται μόνο για ένα σχέδιο σε αρχική μορφή, επισημαίνει ότι "είναι κάτι που δεν πρέπει να απορρίψουμε", ενώ σπεύδει να καθησυχάσει, λέγοντας ότι δεν θα πρόκειται για κάτι ανάλογο του "Επιτρόπου λιτότητας".


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item