Τεράστιο το "ξέπλυμα" χρήματος από τις δύο ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος

Τεράστιο το ξέπλυμα χρήματος από τις δύο "πρώην" ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος όπως έχουμε ξανά αναφέρει και σε προηγ...

Τεράστιο το ξέπλυμα χρήματος από τις δύο "πρώην" ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος όπως έχουμε ξανά αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας!

Στα πορίσματα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων, που έκανε ελέγχους, απεικονίζονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδρομές του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων που “έφυγαν” σε τράπεζες της Ελβετίας και του Μονακό, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών όφειλαν να τα αποδώσουν στη ΔΕΗ αφού τα είχαν εισπράξει από τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών.


'Οπως γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής, τα οποία διερευνώνται απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ποσό 33.300.092 ευρώ απο την εταιρεία Hellas Power και ποσό 44.539.000 ευρώ απο την εταιρεία Energa διοχετεύτηκαν μέσω εμβασμάτων στην ίδια τράπεζα της Ζυρίχης. Όπως αναφέρεται στο ένα απο τα πορίσματα “μέρος του παραπάνω εγκληματικού προϊόντος, που δεν πρόλαβε να φυγαδευτεί στο εξωτερικό, εντοπίστηκε κατατεθειμένο σε ελληνικές τράπεζες, σε λογαριασμούς των δύο εταιρειών”, χρήματα τα οποία δεσμέυτηκαν.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πόρισμα της Αρχής κάνει λόγο για “κατ΄ εξακολούθηση εγκληματική δραστηριότητα” των επιχειρηματιών που “απέκρυψαν τα ποσά που εισέπραξαν, τα μετέτρεψαν σε απλό λογιστικό μέγεθος κατάθεσης και τελικώς τα μετέφεραν, μέσω τους τραπεζικού συστήματος, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους στην Ελβετία”.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item