Ομάδα που υποστηρίζει τους Anonymous έκανε την "επίθεση" στο site του υπουργείου Δικαιοσύνης και όχι οι ίδιοι οι Anonymous

Βέβαια το σημαντικό της υπόθεσης δεν μειώνετε ακόμα και αν το "χτύπημα" δεν το έκαναν οι Anonymous... Φτάνει που είχε τα κ...


Βέβαια το σημαντικό της υπόθεσης δεν μειώνετε ακόμα και αν το "χτύπημα" δεν το έκαναν οι Anonymous...
Φτάνει που είχε τα κότσια να το κάνει κάποιος!


Τα πράγματα τελικά φαίνεται ότι δεν είναι όπως μεταδόθηκαν από την πλειονότητα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και blogs.

«Έχουν πάρει βίντεο τον Anonymous από το youtube που αναφερόταν στην κατάσταση της χώρας μας και το έχουν προσαρμόσει στη δική τους εισβολή, ως ένδειξη “υποστήριξης” στη δράση τους. Οι Anonymous από το περασμένο Αύγουστο έχουν προαναγγείλει ηλεκτρονικές επιθέσεις στη χώρα μας» επισημαίνει αξιωματικός της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας.


Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσθετη πληροφορία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, έπειτα από έρευνα-αστραπή που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ψηφιακά πειστήρια της επίθεσης, φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η επίθεση ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε με τις μεθόδους και τις τακτικές των Anonymous αλλά από ομάδες που υποστηρίζουν αυτούς αλλά δεν έχουν ουδεμία σχέση με το γνωστό group χακτιβιστών.


Μάλιστα οι εισβολείς χρησιμοποίησαν μεθόδους απόκρυψης της ηλεκτρονικής διεύθυνσής τους (proxy servers, pivoting και vpn) με στόχο να αποκρύψουν το ηλεκτρονικό τους ίχνος. Στα πλαίσια της δικαστικής συνδρομής  υπηρεσίες  δίωξης και πληροφοριών του εξωτερικού εδρασαν συντονισμένα με την καθοδήγηση των Ελληνικών αρχών, έπειτα απο αίτημα που δέχτηκαν, πραγματοποιώντας τις σχετικές άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών. Αναφέρεται δε οτι ήδη έχει εντοπίστει η αρχική προέλευση των επιθέσεων (πρίν την απόκρυψη), βάσει των ηλεκτρονικών ιχνών, που φαίνονται να προέρχονται από συγκεκριμένη πόλη της Ελλάδας (!).
Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, πρόκειται για νεαρούς Έλληνες, που κατά καιρούς έχουν προβεί σε ηλεκτρονικές επιθέσεις με στόχους ιστοσελίδες της Τουρκίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας, ενώ έβαλαν και την ταυτότητα των Anonymous, είτε για να «θολώσουν» τα νερά, είτε γιατί πράγματι υποστηρίζουν τη δράση τους. 

Με πληροφορίες από secnews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item