Επιστολή διαμαρτυρίας του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων(Agence France-Presse) προς την ΕΛ.ΑΣ για παράνομη αναδημοσίευση φωτογραφιών

Οπότε "κύριοι" της κυβέρνησης, πριν ξανά-επιτεθείτε σε κάποιο ερασιτεχνικό blog για παράνομες αναδημοσιεύσεις, καλά θα είναι...


Οπότε "κύριοι" της κυβέρνησης, πριν ξανά-επιτεθείτε σε κάποιο ερασιτεχνικό blog για παράνομες αναδημοσιεύσεις, καλά θα είναι να κοιτάξετε και τα δικά σας τα χάλια...Όχι μόνο την καμπούρα των άλλων και όχι την δικιά μας όπως λέει και μια παροιμία!

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Αστυνομία απέστειλε ο διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Εμάνουελ Χογκ, καθώς στο site της ΕΛ.ΑΣ. αναρτήθηκαν φωτογραφίες του Agence France-Presse χωρίς την άδεια του πρακτορείου.

Οι φωτογραφίες, τραβηγμένες από τους φωτορεπόρτερ του AFP, απεικόνιζαν άτομα από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, και χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία στην προσπάθεια αναγνώρισης προσώπων.

Η Ελληνική Αστυνομία δεν αναζήτησε την άδεια του AFP, αναφέρει το πρακτορείο.

«Τέτοιες πρακτικές δεν είναι μόνο παράνομες στη βάση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά είναι και απαράδεκτες σε μια συντεταγμένη κοινωνία. Με αυτή την επιστολή διαμαρτύρομαι επισήμως ενάντια σε τέτοιες μεθόδους. Επισημαίνουμε ότι μετά την παρέμβαση του γραφείου μας στην Αθήνα, οι φωτογραφίες που αναγνωρίσθηκαν ότι ανήκουν στο AFP αποσύρθηκαν από το site της αστυνομίας» αναφέρει στην επιστολή του ο Εμάνουελ Χογκ.


ΠΗΓΗ : in.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item