Ετοιμάζονται να αλλάξουν άμεσα το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

Ένα μέτρο που προσωπικά πιστεύω πως έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό καθώς το άρθρο όπως είναι τώρα, το μόνο που έκανε είναι...

Ένα μέτρο που προσωπικά πιστεύω πως έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό καθώς το άρθρο όπως είναι τώρα, το μόνο που έκανε είναι να βάζει μια προστατευτική "ομπρέλα" πάνω από τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις, και πολλές φορές πλασματικά απλά και μόνο για να γλιτώσουν από τις ποινικές ευθύνες!

Το θέμα βέβαια θα πει κάποιος είναι: και πως μπορείς να εμπιστευτείς αυτούς που καθημερινά σε "σκοτώνουν" ότι θα αλλάξουν τον νόμο προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο;;;

Ναι αυτό είναι η αλήθεια πως είναι και ο δικός μου ο ενδοιασμός...
Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει!

Πάμε τώρα να δούμε και τις δηλώσεις του "αγαπημένου" μας υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου...

Όπως είπε, η μέχρι σήμερα εφαρμογή του είχε οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο υπουργός, το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις, ενώ το 2011 ξεπέρασαν τις 2.000.

Στόχος των μεταβολών είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης και η διάσωση των θέσεων εργασίας. Επίσης με το νομοσχέδιο για τις εμπορικές εταιρίες που παρουσίασε σήμερα και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται πρώτη φορά ότι εταιρία που πτωχεύει δεν θα οδηγείται υποχρεωτικά σε λύση, όπως συμβαίνει σήμερα. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη διάσωση και προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item