Ποια γενιά των 600€;;; Πείτε καλύτερα των 400€ και έχουμε ακόμα...

Οι νέοι θα είναι για άλλη μια φορά τα πρώτα θύματα των νέων σκληρών μέτρων, που φέρνει δανειακή σύμβαση. Ο μισθός των νέων κάτω τ...


Οι νέοι θα είναι για άλλη μια φορά τα πρώτα θύματα των νέων σκληρών μέτρων, που φέρνει δανειακή σύμβαση.
Ο μισθός των νέων κάτω των 25 ετών συρρικνώνεται δραματικά, ενώ οι συλλογικές συμβάσεις καθίστανται ουσιαστικά ανενεργές.
Ουσιαστικά περνάμε από τη γενιά των 700 και στη συνέχεια των 592 ευρώ, καταλήγουμε στη γενιά που θα πληρώνεται με... επίδομα ανεργίας.
Αυτό συμβαίνει γιατί ο κατώτατος μισθός μειώνεται κατά 22%, ενώ θα υπάρξει επιπλέον μείωση 10% για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας νεοπροσλαμβανόμενος δικαιούται με βάση την εθνική συλλογική σύμβαση 751,39 μεικτά τον μήνα.
Με την περικοπή 22% ο μισθός του θα μειωθεί κατά 150,28 ευρώ και θα περιοριστεί στα 586,08 ευρώ, κάτι που σημαίνει 487,45 ευρώ καθαρά.
Όμως για τους νέους κάτω των 25 ετών τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Μέσω των επιπλέον περικοπών 10%, οι μεικτές αποδοχές του νέου εργαζόμενου πέφτουν στα 510,94 ευρώ μεικτά. Αυτό σημαίνει ότι οι καθαρές αποδοχές θα είναι περίπου 400 ευρώ!
Μάλιστα, τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν τον Ιούλιο, καθώς η τρόικα έχει ζητήσει πλήρη αναθεώρηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέχρι τότε, με στόχο να έχουμε ευθυγραμμιστεί με χώρες που θεωρούνται "ανταγωνιστικές".
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση του μισθού, θα επηρεάσει και το επίδομα ανεργίας, το οποίο από τα 461,5 ευρώ θα πέσει στα 359,97 ευρώ.


ΠΗΓΗ : news247

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item