Παραδέχονται και πάλι την αποτυχία των μέτρων - Ύφεση 4,3% αντί για 2,8% που υπολόγιζαν! Έρχονται νέα μέτρα!

Και το αστείο πιο είναι;;; Σε όλη την Ευρωζώνη η ύφεση μειώνεται και αυξάνεται μόνο στην Ελλάδα...Πόσο τυχαίο δηλαδή είναι αυτό;;; ...

Και το αστείο πιο είναι;;;
Σε όλη την Ευρωζώνη η ύφεση μειώνεται και αυξάνεται μόνο στην Ελλάδα...Πόσο τυχαίο δηλαδή είναι αυτό;;;
Μπορεί να μας το απαντήσει κάποιος;

Επίσης εκτός των άλλων, η ανεργία συνεχίζει και "καλπάζει" με τρελούς ρυθμούς και θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και για το 2012!

Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ξέρετε πιο είναι...Ναι καλά το καταλάβατε(οι περισσότεροι τουλάχιστον)!
Έρχονται νέα μέτρα από τον Ιούνιο...Να δω για πόσο ακόμα θα σκύβουμε το κεφάλι και θα λέμε σε όλα "ΝΑΙ".

Αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία στις ενδιάμεσες προβλέψεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα κάνει λόγο για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4,3% το 2012 από την προηγούμενη εκτίμηση για ύφεση 2,8%.

Την ίδια στιγμή η Κομισιόν σημειώνει ότι βλέπει σημαντικούς καθοδικούς κινδύνους στην ελληνική οικονομία λόγω της πολύ χαμηλής καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Παρά τη βαθιά ύφεση, η πορεία του πληθωρισμού στην Ελλάδα αποκαλύπτει την βαθιά ακαμψία στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, προσθέτει η Κομισιόν.

"Το 2012 η τάση ανόδου στις τιμές αναμένεται να αντιστραφεί, οδηγώντας σε ήπιο αποπληθωρισμό της τάξης του 0,5%. Η κύρια κινητήρια δύναμη προέρχεται από την αναμενόμενη υποχώρηση του διαθέσιμου εισοδήματος και των καταναλωτικών δαπανών λόγω των μισθολογικών περικοπών στον ιδιωτικό τομέα", αναφέρει.

Η Κομισιόν σημειώνει παράλληλα ότι η αγορά εργασία γνωρίζει μια "επώδυνη διαδικασία προσαρμογής". Επισημαίνει ότι σύμφωνα με την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού ο μέσος δείκτης ανεργίας διαμορφώθηκε για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου στο 17,2%, ενώ για το σύνολο του έτους η απασχόληση εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε κατά  4.8%.  Προβλέπει ταυτόχρονα ότι η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2012.


Πληροφορίες από capital.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item