Έκοψαν όλους τους μισθούς και τώρα τόσο απλά ανακοινώνουν και άλλη μείωση για το 2012 και κίνδυνο των ασφαλιστικών ταμείων

Μήπως μας προετοιμάζουν για αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος;;; Μήπως ετοιμαζόμαστε να συμβαδίσουμε στα αμερικάνικα πρότυπα του κε...


Μήπως μας προετοιμάζουν για αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος;;;
Μήπως ετοιμαζόμαστε να συμβαδίσουμε στα αμερικάνικα πρότυπα του κεφαλαιοποιητικού συστήματος ασφάλισης με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες;;;
Απ'ότι φαίνεται το διανεμητικό σύστημα ασφάλισης της Ελλάδος δεν δουλεύει πια γιατί η ανεργία έχει φτάσει σε απίστευτα υψηλά επίπεδα και έτσι δεν υπάρχουν χρήματα για τους συνταξιούχους, οι οποίοι σε λίγο θα είναι περισσότεροι από αυτούς που δουλεύουν!


Όπως δήλωσε ο Γ. Κουτρουμάνης, η αύξηση της ανεργίας τα τελευταία 2 χρόνια έχει ως συνέπεια τη μείωση των εσόδων για τα ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μισθολογικό κόστος από 36 δισ. ευρώ που ήταν το 2009 έχει φτάσει το 2012 στα 26 δισ. ευρώ, δηλαδή διαπιστώνεται απώλεια σε μισθούς κατά 9,2 δισ. ευρώ, που σημαίνει απώλεια εσόδων για το ΙΚΑ κατά 4,2 δισ. ευρώ. 

Μάλιστα, όπως είπε, για το 2012 αναμένεται η μεταβολή του μισθού ανά άτομο σε σχέση με τις αποδοχές του 2011 ότι θα αγγίξει 7,6%.


Επίσης, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε την αναγκαιότητα «αποσύνδεσης του προβληματικού τρίπτυχου σύνταξη – περίθαλψη – επικούρηση». Ήδη, όπως είπε, ο κλάδος υγείας χρωστάει στον κλάδο σύνταξης 11 δις ευρώ, «φαινόμενο που αναπτύχθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα, αν και πρωτόγνωρο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item