Μόνο μέσω εξεταστικής επιτροπής ή Επιτροπής Θεσμών ο φάκελος της υπόθεσης των 2 οικονομικών εισαγγελέων

Μόνο στην περίπτωση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής ή αν εξουσιοδοτηθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ήταν δυνατό να ...

Μόνο στην περίπτωση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής ή αν εξουσιοδοτηθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ήταν δυνατό να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης των καταγγελιών των οικονομικών εισαγγελέων, Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αίτημα να τεθεί σε γνώση της Βουλής η σχηματισθείσα δικογραφία και η αλληλογραφία του υπουργού Δικαιοσύνης, Μ.Παπαϊωάννου, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας για το θέμα, είχαν υποβάλει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυριακοπούλου και Λάμπρος Μίχος με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Στην έγγραφη απάντησή του, όμως, ο υπουργός αναφέρει: «Αν και συμμερίζομαι απολύτως την ικανοποίηση του αιτήματος, σας γνωρίζω ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δεν είναι δυνατό αυτό να ικανοποιηθεί, επειδή περιέχει και ένορκες καταθέσεις μαρτύρων». 

Ο κ.Παπαϊωάννου επισημαίνει ότι «κατάθεση μόνο μέρους του φακέλου, χωρίς τις ένορκες καταθέσεις, δεν θα απεικόνιζε την πραγματική κατάσταση, εκτός του ότι θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για μεροληπτική επιλογή σχετικών εγγράφων. 

Ο υπουργός υπενθυμίζει ωστόσο ότι «ο πλήρης φάκελος μπορεί να κατατεθεί μόνο στο πλαίσιο εξεταστικής επιτροπής ή αν ζητηθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με βάση συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 43 παρ. Α, 146 και 147 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων».


Τέλος, για τις καταγγελίες που έχουν διατυπώσει οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, ο κ.Παπαϊωάννου αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δεν σχολίασε και δεν σχολιάζει τις καταγγελίες των δικαστικών λειτουργών. Οι συγκεκριμένες καταγγελίες αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ.Μακρή και είναι γνωστό ότι ως ουσία αβάσιμες τέθηκαν στο αρχείο».


ΠΗΓΗ : in.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item