Πιέσεις για συμφωνία στο PSI μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Όπως μπορείτε και εσείς πολύ καλά να καταλάβετε, πιέζουν ώστε να δεσμευτούν τα "απαρχαιωμένα" πια κόμματα για μια συμφωνία(ν...


Όπως μπορείτε και εσείς πολύ καλά να καταλάβετε, πιέζουν ώστε να δεσμευτούν τα "απαρχαιωμένα" πια κόμματα για μια συμφωνία(νέο δάνειο ουσιαστικά καθώς και αν το κούρεμα γίνει δεν θα είναι επαρκές)!
Με αυτό το τρόπο λοιπόν θέλουν να δεσμεύσουν την Ελλάδα για πολλά χρόνια ακόμα...
Το θέμα είναι εάν θα τους αφήσουμε εμείς να το κάνουν αυτό!
Αλλά επειδή κανένας δεν έχει ξυπνήσει ακόμα μάλλον θα το υποστούμε και αυτό!

Προθεσμία έως το τέλος της εβδομάδας έδωσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα και να κλείσει τη συμφωνία για το PSI. O πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις στην χώρα να στηρίξουν την κυβέρνηση σε αυτήν την προσπάθεια, την ώρα που η Σύνοδος Κορυφής ζήτησε από τα κόμματα να δεσμευθούν αμετάκλητα για τη στήριξη του προγράμματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαφώνησαν για το πως πρέπει να χειριστούν το ελληνικό ζήτημα -υπό το φως και των αρνητικών εξελίξεων σε ό,τι αφορά την Πορτογαλία- και έφυγαν από τις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η αδυναμία αποτελεσματικής μείωσης του ελλείμματος.

Μετά τη μίνι Σύνοδο για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις βασικές οικονομικές παραμέτρους. Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι σχετικές συζητήσεις, και η επιδίωξη είναι να επιτευχθεί συμφωνία παράλληλα με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Όσον αφορά στο αίτημα των Ευρωπαίων ηγετών για δέσμευση των κομμάτων, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε: «Ζητήθηκε από τα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν αμετάκλητα ότι θα στηρίξουν το πρόγραμμα. Ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο αυτό θα γίνει θα προσδιοριστεί στο μέλλον».

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item