Νέα κατηγορία και για υπεξαίρεση του Λαυρεντιάδη σε βάρος της Proton Bank

Η νέα κατηγορία που ερευνάται, εξαιτίας της οποίας ο επιχειρηματίας έλαβε και νέα προθεσμία για τις εξηγήσεις του για τις 30 Ιανουα...Η νέα κατηγορία που ερευνάται, εξαιτίας της οποίας ο επιχειρηματίας έλαβε και νέα προθεσμία για τις εξηγήσεις του για τις 30 Ιανουαρίου, αφορά δάνειο ποσού 54 εκατομμυρίων ευρώ που είναι μέρος του συνολικού δανεισμού του επιχειρηματία από την τράπεζα, που ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια.


Το επίμαχο δάνειο φέρεται να κατέληξε απευθείας στον επιχειρηματία, βάση των στοιχείων από το σχετικό πόρισμα της Αρχής για καταπολέμηση του «ξεπλύματος» χρημάτων, γεγονός που στρέφει πλέον την εισαγγελική έρευνα και στο, κακουργηματικού βαθμού, αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος της τράπεζας.


Για την υπόθεση των 54 εκατομμυρίων ο κ. Δραγάτσης έχει καλέσει σε εξηγήσεις άλλα τέσσερα πρόσωπα, εκ των οποίων ένα μέλος της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Proton, αλλά και έναν στενότατο συνεργάτη του Λαυρεντιάδη που είχε δραστηριοποιηθεί σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.


Ο κ.Δραγάτσης διενεργεί έρευνα, με σκοπό να εξακριβώσει αν στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που έλαβε ο επιχειρηματίας προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 


Τα αδικήματα αυτά ερευνώνται, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των επίμαχων δανείων φέρονται να κατέληγαν σε εταιρείες ή πρόσωπα που σχετίζονται με τον Λαυρεντιάδη. Ωστόσο, η υπόθεση των 54 εκατομμυρίων πρόσθεσε στην λίστα και την υπεξαίρεση, αφού είναι πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι η πορεία των χρημάτων είχαν τελικό προορισμό τον ίδιο τον επιχειρηματία.


Ο Λαυρεντιάδης που χθες ενημερώθηκε για το νέο ερευνώμενο αδίκημα είχε λάβει την τελευταία προθεσμία από τον εισαγγελέα καθώς είχε δηλώσει διατεθειμένος να επιστρέψει μέρος των 700 εκατομμυρίων, ποσό που φέρεται να προσδιόριζε στα 200 εκατομμύρια.


Kάποιες πληροφορίες πάντως, θέλουν τον επιχειρηματία να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την τράπεζα - που έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση ώστε να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό της ζημιάς και στη συνέχεια να επιστρέψει το σύνολο των χρημάτων.

Δείτε επίσης:


Η λεηλασία της Proton Bank από τον Λαυρεντιάδη

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item