Δεν μπορούν πλέον οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας να προμηθεύουν ρεύμα - Ανακλήθηκε η άδεια των εταιρειών Energa και Hellas Power

Μήπως κάτι "βρωμάει" σε αυτή την υπόθεση;;; Δεν θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι αλλά έτσι ξαφνικά η  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργει...


Μήπως κάτι "βρωμάει" σε αυτή την υπόθεση;;;
Δεν θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι αλλά έτσι ξαφνικά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να πάρει πίσω τις άδειες μας φαίνεται λίγο παράξενο. Δεν μιλάμε κιόλας για κανένα τρελό ποσό αλλά για 27 εκ. ευρώ!
Μπροστά σε αυτά που διαχειρίζονται αυτά είναι ψίχουλα!
Ο χρόνος θα δείξει εάν όντως έγινε για την προστασία των καταναλωτών ή για κάτι άλλο...


Με ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ενημερώνουν τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ότι με στόχο την προστασία του καταναλωτή, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΔΕΣΜΗΕ κατήγγειλε τις συμβάσεις Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και διέγραψε τις εταιρείες προμήθειας ENERGA και HELLAS POWER από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς, λόγω της μη εκπλήρωσης εκ μέρους τους των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Συνεπώς, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι εταιρείες αυτές ENERGA και HELLAS POWER, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες.

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει καθόλου την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών αυτών, όπως άλλωστε προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και δεν απαιτείται από την πλευρά των πελατών αυτών να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Κατόπιν τούτου, οι πελάτες των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER θα εξυπηρετούνται, από ώρα 00:00 της 25ης/1/2012, αυτόματα από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (άρθρο 57, Ν. 4001/2011), που σήμερα είναι η ΔΕΗ ΑΕ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου, οι πελάτες αυτοί θα πρέπει εντός τριών (3) μηνών να επιλέξουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους.

'Αμεσα, με ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ ΑΕ, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, θα ενημερώσει σχετικά τους παραπάνω πελάτες.


Οι δύο εταιρείες σύμφωνα με την ΡΑΕ δεν έχουν καταβάλει δόση ύψους 27 εκατ. ευρώ που είναι η ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον διαχειριστή (ΔΕΣΜΗΕ).

Η Worldwide Energy Limited, στην οποία ανήκουν οι δύο εταιρείες, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι δεν πλήρωσε τη δόση λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών και υπογραμμίζει πως οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει εδώ και καιρό καταγγελίες στη ΡΑΕ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενέργειας και Ανταγωνισμού, καθώς και αγωγές και μηνύσεις κατά της διοίκησης του ΔΕΣΜΗΕ για τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας. Ακόμα υποστηρίζουν ότι οι συνολικές οφειλές των ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ προς αυτές ανέρχονται στα 207 εκατ. ευρώ.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item