Γιατί δείχνει να οδηγείται σε ναυάγιο το deal Alpha Bank-Eurobank;;;

Τα εκατομμύρια της όμως πρόλαβε να τα βγάλει η Goldman Sachs ε;;;;Αλήτες..... Μήπως ο μόνος λόγος του διαφαινόμενου deal μεταξύ των ...


Τα εκατομμύρια της όμως πρόλαβε να τα βγάλει η Goldman Sachs ε;;;;Αλήτες.....
Μήπως ο μόνος λόγος του διαφαινόμενου deal μεταξύ των δύο τραπεζών είναι να υπάρξει μια πλασματική άνοδος της μετοχής των 2 τραπεζών και μετά έτσι ξαφνικά τέλος;;;

Τα αποτελέσματα της έρευνας της Blackrock θέτουν σε αμφιβολία το deal μεταξύ Alpha Bank και Eurobank, κάτι που υπήρχε στο παρασκήνιο εδώ και αρκετό καιρό, ενώ το συγκεκριμένο γεγονός κινητοποίησε τις αρχές του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αποφάσισαν την αναστολή διαπραγμάτευσης των δυο μετοχών μέχρι να αποσαφηνιστεί πλήρως η κατάσταση.Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Χρηματιστήριο της Αθήνας αναφέρει: "Τη διαπραγμάτευση των μετοχών των Alpha Bank και Eurobank αναστέλλει προσωρινά το χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς από το συνδυασμό των σημερινών ανακοινώσεων και των δημοσιευμάτων στον Τύπο, δεν υφίσταται επαρκής πληροφόρηση από την οποία να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του επενδυτικού κοινού.

Από την πλευρά της Eurobank υπήρχε η πεποίθηση ότι δεν υπήρχε λόγος καθυστέρησης...

Η Alpha Bank με την σειρά της αναφέρει πως λόγω PSI δεν μπορούν να ορίσουν ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συγχώνευσης!

Γιατί όμως μπήκαν ερωτηματικά στο deal της Alpha Bank με τη Eurobank;;;

Στην αγορά ήταν ένα κοινό μυστικό, ότι το deal Alpha Bank και Eurobank θα μπορούσε και να οδηγηθεί σε ναυάγιο. Όχι διότι δεν ήταν μία καλή κίνηση, όπως αυτή αρχικά συμφωνήθηκε, αλλά διότι το ίδιο το τραπεζικό σύστημα καλείται να λειτουργήσει κάτω από διαρκώς ευμετάβλητες συνθήκες.

Η πρωτοβουλία για το φημολογούμενο ναυάγιο δείχνει να ανήκει στην Alpha. Αυτό έδειξαν και οι επίσημες ανακοινώσεις των δύο τραπεζών, οι οποίες ήταν σε τελείως διαφορετική γραμμή η μία από την άλλη. Η Alpha υποστήριξε ότι το PSI καθιστά ασαφές το χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης, ενώ η Eurobank από την πλευρά της επισήμανε ότι δεν συντρέχει λόγος καθυστέρησης. Κι εσείς αν ήσασταν πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το πρώτο πράγμα που θα κάνατε διαβάζοντας τις δύο ανακοινώσεις θα ήταν να αποφασίσετε την αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο μετοχών. Όπερ και εγένετο.

Εδώ και καιρό σέρνεται στην αγορά η φήμη ότι το deal μπορεί και να μην ολοκληρωθεί. Κάτι που έρχεται πλέον να επιβεβαιωθεί (τουλάχιστον ως προς το σκέλος του προβληματισμού) και να προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων για την συνέχεια.

Καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές αποδίδουν το διαφαινόμενο ναυάγιο στα αποτελέσματα του ελέγχου της BlackRock και στο γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (με την έκδοση κυρίως προνομιούχων μετοχών) δεν καθιστά απαραίτητη την συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων.

Αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό αλλά κανείς δεν θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία να πει δημόσια, είναι ίσως το γεγονός ότι η «μεταστροφή» της Κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με την ανακεφαλαιαοποίηση των τραπεζών μπορεί να άλλαξε τα αρχικά σχέδια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι διοικήσεις των τραπεζών δεν αντιμετωπίζουν πλέον το «φάντασμα» της αποκρατικοποίησης και ως εκ τούτου μπορούν να σχεδιάζουν το μέλλον διαφορετικά.
Πηγές προσκείμενες στην Eurobank επιμένουν από την πλευρά τους ότι η διαβούλευση συνεχίζεται.
Πληροφορίες από capital.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item