Και τώρα έρχεται ο "αναμάρτητος" Σημίτης και λέει ότι το Μνημόνιο ήταν «μοιραίο λάθος» για την Ελλάδα

Καλώς το παιδί και λέγαμε που χάθηκε...Μας είχε λείψει βλέπετε ο άνθρωπος διάνοια! Ο άνθρωπος ο οποίος έφερε το ευρώ στην Ελλάδα! Ο...

Καλώς το παιδί και λέγαμε που χάθηκε...Μας είχε λείψει βλέπετε ο άνθρωπος διάνοια! Ο άνθρωπος ο οποίος έφερε το ευρώ στην Ελλάδα!
Ουάουυυυ...Ένα χειροκρότημα λοιπόν για τον "αγαπητό" (φτου φτου σκόρδα) Κώστα Σημίτη!

Για να δούμε τι αναφέρει λοιπόν εν συντομία:

Σε αποσπάσματα ομιλίας που θα εκφωνήσει σε συνέδριο στις 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο, o Κ. Σημίτης ασκεί δριμύ κριτική σε όσους συνέταξαν το Μνημόνιο και κυρίως στον Γ.Παπανδρέου που το αποδέχθηκε και έβαλε την υπογραφή του.

«Η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο,συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση. Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».

Οι παραπάνω διαπιστώσεις όπως είπαμε περιλαμβάνονται σε απόσπασμα ομιλίας που θα εκφωνήσει ο Κώστας Σημίτης στις 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο. 
Οι συνεργάτες του, δηλαδή… ο ίδιος, επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν σήμερα τα «επίμαχα» αποσπάσματα, για να δείξουν την αντίθεση Σημίτη στο Μνημόνιο. Μόνο που προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου. Αποκλειστικά, παραβλέποντας το γεγονός ότι πίσω από εκείνες τις μοιραίες αποφάσεις του διαδόχου του διαδόχου του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στοιχήθηκαν όλα τα κορυφαία στελέχη. Που σήμερα, επιδιώκουν να πείσουν την κοινωνία, ότι είχαν αντιρρήσεις.
Η… περίεργη εξωστρέφεια την οποία επιλέγει στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Κώστας Σημίτης, αποκαλύπτει την προδιάθεσή του να παρέμβει και στη διαδικασία διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Ξεχνώντας μάλλον, ότι ακόμη και «πολιτικά τέκνα» του, τον έχουν αποκηρύξει.
Αποκαλύπτει βέβαια και κάτι ακόμη: Ότι… δεν υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει πλέον στην προοπτική που δίνει για τη χώρα το Μνημόνιο. Αφού ακόμη και ο Σημίτης πέταξε λευκή πετσέτα, καταλαβαίνετε…

Πληροφορίες από statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item