Έτοιμη η αξιολόγηση για τους δημοσίους υπαλλήλους - Το σημαντικό είναι να ισχύσει και να μην μείνει απλά στα χαρτιά

Από τη νέα χρονιά λοιπόν θα αλλάξουν αρκετά πράγματα στην επαγγελματική ζωή των δημοσίων υπαλλήλων, αφού πλέον θα περνούν όλοι, από τον ...

Από τη νέα χρονιά λοιπόν θα αλλάξουν αρκετά πράγματα στην επαγγελματική ζωή των δημοσίων υπαλλήλων, αφού πλέον θα περνούν όλοι, από τον κλητήρα έως τον διευθυντή, από γραπτές εξετάσεις και προφορικές συνεντεύξεις, θα προάγονται και θα αμείβονται με βάση τις επιδόσεις τους. Γνώσεις, δεξιότητες, απόδοση στην εργασία, είναι το τρίπτυχο των κριτηρίων που θα προσδιορίζει τον καλό υπάλληλο, και θα ανοίγει την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο σε όσους κριθούν ανεπαρκείς. Στη ζώνη «υψηλού κινδύνου» βρίσκονται οι υπάλληλοι χαμηλών κυρίως προσόντων (Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) που υπηρετούν είτε σε τμήματα και διευθύνσεις που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν, είτε σε θέσεις χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, και γενικά όσοι δεν πληρούν τους όρους των νέων «περιγραμμάτων θέσεων» ή στους διυπουργικούς κλάδους που θα συσταθούν σε κάθε υπουργείο.

Ακόμη και οι εκπαιδευτικοί, περίπου 160.000, θα δώσουν γραπτές και προφορικές εξετάσεις και ο «βαθμός» της αξιολόγησης θα συνδέεται άμεσα με την υπηρεσιακή εξέλιξή τους. H πορεία των μαθητών, η φοίτηση,  η τήρηση του ωρολογίου προγράμματος και της ύλης και τα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα καθορίζουν τη μισθολογική και βαθμολογική τους ανέλιξη στην πυραμίδα της ιεραρχίας.


Ο δρόμος των απολύσεων έχει ανοίξει, με το σενάριο της άρσης της μονιμότητας, εφόσον υιοθετηθεί, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης μετά το 2013 να κερδίζει έδαφος. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από τις 6 Οκτωβρίου περί τους 10.000 υπάλληλους, είτε επιλέγοντας να συνταξιοδοτηθούν είτε εντασσόμενοι στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας. Στην εφεδρεία θα ενταχθεί, στο επόμενο διάστημα, ένας αριθμός περίπου 5.000 εργαζόμενων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, τόσο στο Δημόσιο όσο και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς έχουν τις προϋποθέσεις, το ηλικιακό κριτήριο και την εγγύτητα προς τη σύνταξη.

H δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για αποχωρήσεις 150.000 υπαλλήλων έως το 2015 (μέσω συνταξιοδοτήσεων, εφαρμογής της πολιτικής μείωσης των προσλήψεων και προγραμμάτων εργασιακής εφεδρείας) είναι ασφυκτική. 

Aν δεν επιτευχθεί ο στόχος, μοιραία θα οδηγηθεί σε απολύσεις. Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο μπαίνουν εκ νέου 1.500 φορείς, από τους οποίους τουλάχιστον 100, που απασχολούν 8.000 υπαλλήλους, αναμένεται να καταργηθούν, αφού προηγηθεί η διαδικασία της αξιολόγησης. Τα κριτήρια αξιολόγησης των οργανισμών βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας από το υπουργείο σε συνεργασία με την ομάδα των Γάλλων εμπειρογνωμόνων.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item