Αποσύρεται ο Λοβέρδος από την διαδοχή του ΠΑΣΟΚ και ανοίγει τον δρόμο για τον Βενιζέλο

Στην επέτειο της εθνικής ταπείνωσης των Ιμίων, τότε που στην εξουσία βρισκόταν και πάλι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κώ...


Στην επέτειο της εθνικής ταπείνωσης των Ιμίων, τότε που στην εξουσία βρισκόταν και πάλι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, δυο πολιτικά τέκνα του εκσυγχρονισμού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσαν τη σύναψη πολιτικής συμμαχίας. Για να πάρουν το ΠΑΣΟΚ από τα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου, το συντομότερο δυνατό. Και για να διαμορφώσουν το μέλλον του Κινήματος, όπως εκείνοι το οραματίζονται, χωρίς άλλους… ενδιάμεσους.


Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα είναι τελικά υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και συναινεί να είναι πρόεδρος ο Βενιζέλος, ο οποίος θα του δώσει κεντρικότατο ρόλο στο ΠΑΣΟΚ.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα πρωτοβουλίας βουλευτών (π.χ. Κρεμαστινός) που απαίτησαν την συνεργασία των δύο και την επαναφορά της ομάδας που έδωσε την μάχη του 2007.
Λοβέρδος και Βενιζέλος ανακοίνωσαν την συμμαχία τους σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία υποστήριξαν ότι μπορούν με τη συμπόρευσή τους να εγγυηθούν την ενότητα του κινήματος, «Θα πορευθούμε μαζί με τον Βαγγέλη, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσω τις προτάσεις μου για τη νέα φιλοσοφία που πρέπει να έχει το κόμμα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κίνημα που πρέπει να μείνει όρθιο και να δώσει μάχες για να μη γονατίσει η χώρα».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι «μια νέα διαίρεση θα πήγαινε πολύ πίσω το ΠΑΣΟΚ» και εξέφρασε την ευχή να αποτελέσει η κοινή τους πρωτοβουλία έναυσμα για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια. «Είναι υποχρέωσή μας να πορευτούμε μαζί για το ΠΑΣΟΚ, τη χώρα και τους πολίτες», επισήμανε.
Η κίνηση των δύο υπουργών έρχεται δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, την προσεχή Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου.Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, μίλησε ως… αυριανός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στην εθνική κρίση, τις εθνικές προτεραιότητες, αλλά και την πολιτική ανάγκη επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ. Ακυρώνοντας έτσι όσα διέδιδαν ακόμη και βουλευτές που ανήκουν στον κύκλο επιρροής του, περί αυτόνομου εγχειρήματος.
Βενιζέλος και Λοβέρδος επιχειρούν σήμερα να ολοκληρώσουν αυτό που άφησαν ημιτελές το 2007. Μόνο που τότε απέναντί τους βρέθηκε το «όλον ΠΑΣΟΚ», το οποίο στοιχήθηκε πίσω από τον Γιώργο Παπανδρέου. Στη σημερινή συγκυρία, είναι δύσκολο να βρεθεί ένας αντίστοιχος συσπειρωτικός πόλος, ώστε να σταματήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους το 2007 και το εκσυγχρονιστικό μπλοκ. Εκτός κι αν μας περιμένουν κι άλλες εκπλήξεις.

ΠΗΓΗ : antinews.gr και statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item