Κάποιος πρέπει να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη εξουσία των οίκων αξιολόγησης!

Ο εκβιασμός στο μεγαλείο του δηλαδή! Κάποιοι πρέπει να νομοθετήσουν για να οχυρωθούμε όλοι απέναντι σε αυτή την ανεξέλεγκτη δύναμη και...


Ο εκβιασμός στο μεγαλείο του δηλαδή! Κάποιοι πρέπει να νομοθετήσουν για να οχυρωθούμε όλοι απέναντι σε αυτή την ανεξέλεγκτη δύναμη και εξουσία των οίκων αξιολόγησης.
Αλλά τι βλακείες λέω;;; Κάποιοι βγάζουν δισεκατομμύρια από αυτά τα πράγματα...Σιγά μην εκλείψουν!

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ζητά από τις κυβερνήσεις των κρατών της G20, μερικών από των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου δηλαδή, να κάνουν περιορίσουν τις αυξανόμενες δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης και άλλα κόστη που σχετίζονται με τη γήρανση των πληθυσμών αλλιώς θα προχωρήσει σε υποβάθμιση των οικονομιών τους!

Οι αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι πιθανόν να υποστούν τη μεγαλύτερη επιδείνωση στα δημόσια οικονομικά τους τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, καθώς η γήρανση των πληθυσμών πιέζει τα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας, αναφέρεται σε έκθεση της S&P. 

«Αν οι κυβερνήσεις δεν τροποποιήσουν τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης τους, οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης δεν θα είναι διατηρήσιμες», δήλωσε ο αναλυτής του οίκου Μάρκο Μρίσνικ. 

Αν δεν υιοθετηθούν μεταρρυθμίσεις, οι υποβαθμίσεις του αξιόχρεου που θα οφείλονται στις δαπάνες υγείας θα αρχίσουν σε τρία χρόνια, οδηγώντας τελικά στην αύξηση του αριθμού των χωρών με χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση (κατηγορία junk) έως το 2020, αναφέρει η έκθεση, η οποία τονίζει επίσης ότι δεν αρκούν οι μεταρρυθμίσεις των συνταξιοδοτικών συστημάτων των χωρών της G20.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item