Μήπως είναι η ώρα της Δικαιοσύνης να παρέμβει;;; Το μνημόνιο το υπέγραψα αλλά δεν το διάβασα μας λέει ο Χρυσοχοΐδης

Τα λόγια απλά είναι περιττά...Τα blogs δικαιώνονται για άλλη μια φορά όταν βροντοφώναζαν ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε "βράδυ"...


Τα λόγια απλά είναι περιττά...Τα blogs δικαιώνονται για άλλη μια φορά όταν βροντοφώναζαν ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε "βράδυ" και στα μουλωχτά!

Μήπως πρέπει η Δικαιοσύνη όχι απλά να πάρει μπρος αλλά να τους πάρει όλους μαζί και να τους κλείσει μια για πάντα στην στενή για εσχάτη προδοσία;;;


Ο σάλος που προκλήθηκε από το πρωί από την παραδοχή Χρυσοχοϊδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο δεν λέει να καταλαγιάσει. Ο κ. Χρυσοχοϊδης το είπε αυτό όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. 
Με ανακοίνωση που εξέδωσε επιμένει ότι όντως δεν διάβασε το Μνημόνιο αλλά αυτό δεν το είπε με καμάρι, ούτε για να διώξει τις ευθύνες από πάνω του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:


"Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να επιβεβαιώσω τη στάση μου. Ναι, επαναλαμβάνω ότι το μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης. Αυτό δεν το δήλωσα ούτε το είπα με καμάρι. Πολύ περισσότερο δεν το λέω για να αποσείσω ευθύνες από πάνω μου. Ίσα-ίσα το αντίθετο. 

Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής. Γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας. Το είπα για να τονίσω το πόσο όλοι μας χρειάζεται να αλλάξουμε. Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό. Και στην Βουλή να ψηφίζουμε και στην διακυβέρνηση να συναινούμε.
Αυτοί οι καιροί πέρασαν και το μοντέλο εξαντλήθηκε. Χρειάζεται συλλογικότητα, ατομική ευθύνη και συνεισφορά.
Οι βουλευτές αντέδρασαν στην πρόταση Πετσάλνικου και έσωσαν τη χώρα. Μακάρι να το είχα κάνει, μακάρι να το είχαμε κάνει και για το μνημόνιο. Σε αυτές τις στιγμές ο τόπος χρειάζεται καθαρά λόγια και γενναία αυτοκριτική. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ηγεσίες και θα βοηθήσουμε την πατρίδα. Λένε πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Τέτοιοι κανόνες σιωπής, η υποκρισία του πολιτικά ορθού, πρέπει να σπάσουν. Αυτοί οι κανόνες μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. 
Είμαι αποφασισμένος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου σ’ αυτό."

Ανακοίνωση και από την Λούκα Κατσέλη
Η κα Κατσέλη είχε ανοίξει τον ασκό του αιόλου το βράδυ της Δευτέρας, όταν σε τηλεοπτική εκπομπή είχε πει ότι δεν είχε πολύ χρόνο στην διάθεσή της για να μελετήσει το Μνημόνιο. "Εγώ προσωπικά", είπε, "το διάβασα ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες".
Μπορεί η δήλωσή της να μην είχε "την τύχη" εκείνης του κ. Χρυσοχοϊδη, όμως αναγκάστηκε κι εκείνη να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση. Αν και την απευθύνει προς τα blogs:


"Σχετικά με αναφορές και δημοσιεύματα σε blogs που αφορούν στο χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας για την επεξεργασία του Μνημονίου - και προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως - θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Ως Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επεξεργάστηκα τις διατάξεις του Μνημονίου που αφορούσαν στον τομέα ευθύνης μου μέσα στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο ωρών που είχε τεθεί εξαιτίας της ανάγκης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων προκειμένου η χώρα να κάνει χρήση του Μηχανισμού Στήριξης.
Ωστόσο, πριν την ψήφιση του για το σύνολο των όρων του αρχικού Μνημονίου και των μέτρων που αυτό περιελάμβανε, έγινε διεξοδική συζήτηση τόσο στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο στη Βουλή, κατά την οποία όλοι εκθέσαμε τις απόψεις μας.
Είναι γνωστό ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία και μετά την ψήφιση του Μνημονίου, κατά τις αναθεωρήσεις αυτού, έχω επανειλημμένα καταθέσει, είτε τη διαφωνία μου με συγκεκριμένες διατάξεις, είτε βελτιωτικές ρυθμίσεις για σειρά μέτρων, με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ύφεσης, την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δίκαιη κατανομή των βαρών."

Με μια ανακοίνωση δεν σβήνονται όλα!

Από το πρωί συζητάμε ότι δυο από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου ομολόγησαν ότι ψήφισαν το Μνημόνιο, χωρίς να γνωρίζουν επι της ουσίας τι περιείχε!
Ότι έβαλαν την υπογραφή τους σε μια δέσμη μέτρων που έχουν γονατίσει την Ελλάδα! Ομολόγησαν ότι δεν διάβασαν ίσως το πιο σημαντικό νομοθέτημα που έχει περάσει από την Ελληνική Βουλή και που μας έχει σημαδέψει για τις επόμενες δεκαετίες! 
Το Μνημόνιο, που έχει βυθίσει στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες. Το Μνημόνιο εξαιτίας του οποίου παρέλυσε για εβδομάδες η χώρα από τις απεργίες και από τον κόσμο που είχε βγεί στους δρόμους.

Δυο, από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δυο μέλη του κινήματος που έχουν δηλώσει ότι θα είναι και υποψήφιοι για την Προεδρία, αποκηρύσσουν το Μνημόνιο, που ψήφισαν, εκπροσωπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους τους. Και το αποκηρύσσουν εκ των υστέρων! Πρώτα το ψήφισαν και μετά το μελέτησαν! Αλήθεια το μελέτησαν;

Η δήλωση Χρυσοχοϊδη έχει κάνει ήδη μεγάλη αίσθηση και στα social media. Στο Twitter, στα Worldwide trends είναι πρώτο το: #den_diabasa_to_mnimonio_giati.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item