Που ποντάρει ο Παπανδρέου και παραμένει ακόμα στην Ελλάδα;;;

Είναι προφανές ότι δεν είναι στις (άμεσες) προθέσεις του κ. Παπανδρέου να αποχωρήσει από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Για αυτό και έβαλε τ...


Είναι προφανές ότι δεν είναι στις (άμεσες) προθέσεις του κ. Παπανδρέου να αποχωρήσει από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Για αυτό και έβαλε τα εξαπτέρυγά του να κρατούν ζωντανό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του.
Που προσβλέπει, όμως, ο κ. Παπανδρέου;
Πρώτον, να κερδίσει χρόνο. Όσο παραμένει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να …παρατείνει την παραμονή του. Για αυτό και οι χρονοβόρες διαδικασίες.
Δεύτερον, στην …απαξίωση των υποψηφίων διαδόχων του. Όσο οι δελφίνοι αλληλοσπαράζονται και εκτίθενται στα μάτια της κοινής γνώμης και του κομματικού ακροατηρίου, τόσο περισσότερο ο κ. Παπανδρέου θα φαντάζει ως ο «ενωτικός υποψήφιος» που θα κρατήσει το «κίνημα ενωμένο».
Τρίτον, στην επιτυχία του κ. Παπαδήμου! Αν ο πρωθυπουργός φέρει, με επιτυχία σε πέρας την αποστολή του, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει λόγους να παραιτηθεί! Θα τον προτείνει για υποψήφιο πρωθυπουργό και ο ίδιος θα παραμείνει Πρόεδρος του Κινήματος. Αν στις εκλογές χάσει ο Παπαδήμος, έχασε αυτός! Αν κερδίσει, όλο και κάποιο ρόλο μπορεί να διεκδικήσει και ο κ. Παπανδρέου ως Πρόεδρος του Κινήματος.
Τέταρτον, στη πτώχευση της χώρας! Αυτό είναι μάλλον το ισχυρό του χαρτί! Τότε είναι που δεν τον …κουνάει κανένας! Ο κ. Παπανδρέου θα λέει ότι έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία και ο ….διάδοχος του τη χρεοκόπησε!
Απλώς υπενθυμίζω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ήθελε τον κ. Παπαδήμο. Είχε ανακοινώσει… θεσμική λύση, φωτογραφίζοντας τον κ. Πετσάλνικο! Αν ο κ. Παπαδήμος αποτύχει, θα μας το θυμίζει!

ΠΗΓΗ : antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item