Αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός γονιών που αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα μη μπορώντας να τα μεγαλώσουν

Αυτό σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC αν και δεν χρειάζεται να έρθει κάποιο ξένο ρεπορτάζ για να μας δείξει τα χάλια στα οποία μας έχ...Αυτό σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC αν και δεν χρειάζεται να έρθει κάποιο ξένο ρεπορτάζ για να μας δείξει τα χάλια στα οποία μας έχουν οδηγήσει αυτά τα "όρνια" που θέλουν να λέγονται και άνθρωποι...

Σίγουρα το παράδειγμα που χρησιμοποιεί στην συγκεκριμένη περίπτωση το ρεπορτάζ του BBC είναι αρκετά ακραίο και απλά παίρνοντας αυτό σαν εικόνα γενικεύει την κατάσταση, αλλά σίγουρα το πρόβλημα αυτό υπάρχει και πρέπει αργά ή γρήγορα να απασχολήσει το κράτος!

"Οι Έλληνες είναι πολύ φτωχοί, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους", σημειώνει, αναφέροντας αρκετά περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών από τους γονείς τους σε ιδρύματα και νοσοκομεία.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην "Κιβωτό του Κόσμου", του πατέρα Αντώνιου, και υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα τέσσερα παιδιά εγκαταλείφθηκαν στα σκαλοπάτια του ιδρύματος, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό μόνο λίγων ημερών.
"Δεν θα έρθω να πάρω την Άννα σήμερα γιατί δεν μπορώ να τη φροντίσω. Σε παρακαλώ να την προσέξεις. Συγγνώμη, η μητέρα της", ήταν το μήνυμα που έλαβε μία νηπιαγωγός στην Αθήνα.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στην περίπτωση ενός ζευγαριού που τα δίδυμα μωρά του νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση επειδή η μητέρα ήταν υποσιτισμένη και της ήταν αδύνατον να τα θηλάσει.
Υποθέσεις όπως αυτές, σημειώνεται, είναι σοκαριστικές για μία χώρα που οι οικογενειακοί δεσμοί είναι τόσο ισχυροί, με την κοινωνία να θεωρεί ότι τέτοια περιστατικά θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες.

Πληροφορίες από news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item