Πως να καταφέρει μετά να εισπράξει λεφτά το Δημόσιο - Εφοριακοί έσβηναν πρόστιμα και τους έδωσαν και προαγωγή!!!

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», οι τρεις από τους επτά εφοριακούς που ελέγχονται και έχουν δικαστικές ...

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», οι τρεις από τους επτά εφοριακούς που ελέγχονται και έχουν δικαστικές εκκρεμότητες εδώ και μια δεκαετία επιβραβεύτηκαν... από την υπηρεσία τους με προαγωγή σε εφορίες - «κλειδιά» αναλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις μόλις πριν από έναν μήνα!
Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της έρευνας και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Κατηγορούμενοι είναι πρώην γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών (επί κυβερνήσεως ΝΔ), καθώς και δεκατρείς οικονομικοί επιθεωρητές και ελεγκτές, που φέρονται ως κύκλωμα που διενεργούσε παράνομους επανελέγχους σε δήμους, κοινότητες αλλά και επιχειρήσεις, σβήνοντας πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο από φοροδιαφυγή και εικονικά τιμολόγια.

Το ζητούμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να αποκαλυφθούν όλα τα πλοκάμια της διαπλοκής και της διαφθοράς στον συγκεκριμένο χώρο και να διαπιστωθεί εάν περιουσιακά στοιχεία ιλιγγιώδους αξίας, που φέρονται να κατέχουν ορισμένοι εφοριακοί μέσω offshore εταιρειών και συγγενικών τους προσώπων, είναι προϊόν του εργασιακού τους μόχθου ή αποτέλεσμα χρηματισμού τους.

Και... προαγωγή σε διευθυντικές καρέκλες και μάλιστα σε εφορίες-«φιλέτα» πήραν πριν από έναν μήνα από το υπουργείο Οικονομικών οι τρεις από τους επτά εφοριακούς, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, που διενεργεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πλούτος που φέρεται να τους ανήκει αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προιόν διαφθοράς και χρηματισμού από υποθέσεις που χειρίστηκαν ως ελεγκτές!

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον και προκαλεί πολλά ερωτήματα πώς και γιατί επιβραβεύτηκαν, ενώ υπήρχε η σοβαρή εκκρεμοδικία της κακουργηματικής απιστίας εναντίον τους, την οποία αποκλείεται να αγνοούσαν οι προϊστάμενοί τους...

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΦΕΚ της 8ης Δεκεμβρίου 2011, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών τοποθετήθηκαν 97 εφοριακοί με βαθμό Α «σε θέσεις ευθύνης του Υπουργείου Οικονομικών».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εφοριακοί «ελάττωσαν εν γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρίας και κατ΄ επέκταση των μετόχων αυτής», περίπου κατά το ποσόν των 27.879.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item