Πρώην υπουργός Οικονομικών της Αγγλίας: "Να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη - Καμία λογική στο σχέδιο της τρόικας"

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Άλιστερ Ντάρλινγκ, μίλησε για την περίπτωση της Ελλάδας καθώς και στο "σχέδιο" της...

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Άλιστερ Ντάρλινγκ, μίλησε για την περίπτωση της Ελλάδας καθώς και στο "σχέδιο" της τρόικας για αυτή!

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρώην Βρετανός υπουργός εκτίμησε πως μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα δημιουργούσε μια δύσκολη και επίπονη κατάσταση για τους πολίτες της χώρας.
"Θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας, οι πολίτες θα ανησυχούν για τα χρήματά τους. Δεν θα ήθελα να το δω να συμβαίνει", είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών άσκησε δριμεία κριτική για το σχέδιο σωτήριας της τρόικας για την Ελλάδα.
"Δεν έχει καμία λογική. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα αφήσει την Ελλάδα με υψηλότερο ποσοστό χρέους απ’ ότι είχε στην αρχή της κρίσης. Δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει τα δάνειά της, όταν το ΑΕΠ της έχει πέσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα", υπογράμμισε.
Ακόμη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, "βρισκόμαστε πολύ μακριά από το τέλος της κρίσης", για μεγάλο ποσοστό της οποίας κατηγορεί τη Γερμανία και τη Γαλλία, για "λανθασμένη προσέγγιση του προβλήματος".


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item