Τελικά υποβαθμίστηκε και η Γαλλία...Περιμένατε μήπως να γλιτώσει;;;

Εμείς το λέγαμε από την αρχή (από τις 14 Σεπτεμβρίου για την ακρίβεια ) αλλά κανείς δεν το πίστεψε! Ορίστε τώρα η υποβάθμιση ήρθε ...

Εμείς το λέγαμε από την αρχή (από τις 14 Σεπτεμβρίου για την ακρίβεια) αλλά κανείς δεν το πίστεψε!
Ορίστε τώρα η υποβάθμιση ήρθε και "έκατσε"!
Και μην ανησυχείτε, δεν θα είναι η μόνη...Θα έρθουν και άλλες!

Αν και η ίδια η S&P's δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα ωστόσο λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας ο γάλλος υπουργός Οικονόμίας Φρανσουά Μπαρουέν ανακοίνωσε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις την υποβάθμιση της χώρας του κατά μία βαθμίδα. Δηλαδή από το τριπλό Α η οικονομία της χώρας πέφτε στο ΑΑ+.

Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει μέχρι στιγμής, δηλαδή υπουργός Οικονομίας μιας χώρας να ανακοινώνει από τηλεοράσεως την υποβάθμιση της χώρας του πριν καν υπάρξει επίσιμη ανακοίνωση από τον οίκο αξιολόγησης. 

Όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα ξένα μέσα ενημέρωσης και πρακτορεία ειδήσεων οι κυβερνήσεις των χωρών που πρόκειται να υποβαθμιστούν σήμερα από τον οίκο Standard&Poor's ήταν ήδη ενημερωμένες και γι'αυτό προχώρησε ήδη στις ανακοινώσεις ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας. Ο ίδιος ο Μπαρουέν δήλωσε επίσης ότι "Σίγουρα δεν είναι καλό το νέο όμως δεν είναι και καταστροφή".

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αποφάσισε να στερήσει και μια δεύτερη χώρα της ευρωζώνης από την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση που είναι το τριπλό Α.

"Πρόκειται για την Αυστρία ή τη Φινλανδία", δήλωσε άλλη πηγή, καθώς οι τρεις άλλες χώρες της ευρωζώνης που βαθμολογούνται με τριπλό Α, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, διατηρήθηκαν στο ίδιο επίπεδο.

Σύμφωνα πάντως με το CNBC ακολουθεί κατά δύο βαθμίδες  υποβάθμιση για Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία. Όπως μεταδίδει και το Bloomberg η υποβάθμιση της Ιταλίας θα πέσει στο BBB+.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item