Πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα για 3 χρόνια ώστε να μη χαθεί ο 13ος και 14ος μισθός

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", η κυβέρνηση έχει στο συρτάρι σχέδιο, ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της μείωσης του ...


Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", η κυβέρνηση έχει στο συρτάρι σχέδιο, ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της μείωσης του κόστους εργασίας, που φέρεται να έχει θέσει η τρόικα.
Το σχέδιο προβλέπει πάγωμα μισθών και ωριμάνσεων στον ιδιωτικό τομέα για τρία χρόνια, ώστε να σωθεί ο 13ος και 14ος μισθός.
Επίσης, εφόσον υπάρξει συμφωνία δεν θα θιγεί ο κατώτατος μισθός (που ισχύει βέβαια μόνο στα χαρτιά) στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή θα είναι η πρόταση με την οποία θα κατέβει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η τρόικα με επιστολή της θέτει θέμα μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • Την καταβολή κανονικά της αύξησης 2,5% από τον ερχόμενο Ιούλιο στον κατώτατο μισθό, κάτι που προβλέπει η Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ο κατώτατος μισθός από 751 ευρώ θα αυξηθεί στα 769.
  • Το πάγωμα κατά την τριετία 2013-2015 του νέου (769 ευρώ) κατώτατου μισθού παράλληλα με το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.
  • Την κανονική καταβολή του 130υ και 14ου μισθού.
Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο το σχέδιο αυτό να προωθηθεί στη Βουλή με νομοσχέδιο και όχι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item