Διατηρούν τα πρωτεία και το 2011 οι Έλληνες εφοπλιστές στις αγορές πλοίων κατατροπώνοντας τους Κινέζους

Οι Έλληνες εφοπλιστές φαίνεται πως δεν το έβαλαν κάτω παρά τα όσα άσχημα συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και έτσι  η Ελλάδα ...

Οι Έλληνες εφοπλιστές φαίνεται πως δεν το έβαλαν κάτω παρά τα όσα άσχημα συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και έτσι  η Ελλάδα διατήρησε τα πρωτεία στις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία των των ναυλομεσιτικών οίκων "Allied Shipbroking" και "Intermodal", οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν περισσότερα από 4,29 δισ. δολ. για την απόκτηση 181 μεταχειρισμένων πλοίων, ποσό που αντιπροσωπεύει το 25% των συνολικών επενδύσεων που έγιναν στη αγορά των μεταχειρισμένων (16,5 δις δολ).

Σημειώνεται ότι το 2010 οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν αποκτήσει 263 πλοία επενδύοντας 6,46 δισ. δολ., ενώ οι μεγάλοι ανταγωνιστές των Ελλήνων, οι Κινέζοι, απέκτησαν 117 πλοία ξοδεύοντας 1,36 δισ. δολ.


Πληροφορίες από news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item