Πάγωμα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα αλλά και στον 13ο και 14ο μισθό

Το τριετές πάγωμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα είναι στο τραπέζι από την τρόικα και τους εργοδοτικούς φορείς και αναμένεται να βρεθεί ...

Το τριετές πάγωμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα είναι στο τραπέζι από την τρόικα και τους εργοδοτικούς φορείς και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης, που θα έχουν τις επόμενες μέρες οι εργοδότες με τη ΓΣΕΕ.

Πρόκειται για ένα μέτρο, που συζητείται να εφαρμοστεί ως αντίβαρο για τη διατήρηση των δώρων, αλλά και του κατώτατου μισθού. 

Ωστόσο, το λεγόμενο «πάγωμα» σημαίνει μεγάλες απώλειες για όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, καθώς στις απώλειες τους πρέπει να μετρήσουν τόσο το γεγονός ότι δεν θα πάρουν έστω και πενιχρές αυξήσεις, αλλά και τον πληθωρισμό. 


Οι δανειστές, αλλά και εργοδοτικοί φορείς, ζητούν την ακύρωση των αυξήσεων, που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τον Ιούλιο του 2012. 

Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010, περιλαμβάνει αύξηση 1,5% στους κατώτατους μισθούς την 1η Ιουλίου του 2011 και 1,7% την 1η Ιουλίου του 2012.

Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υπολογίσουν ότι δεν θα πάρουν αυξήσεις, όμως οι μισθοί τους θα μειωθούν από τον πληθωρισμό.


ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item